Riesling 2020 J. Meyer; vergeet het maar!

Riesling 2020 J. Meyer is een wijn die ik uit de supermarkt heb gehaald. Een wijn die werd aanbevolen om bij de edele witte asperges te nuttigen.

Bij welke supermarkt vraagt u zich af? In dit geval bij de Vomar supermarkt, maar deze wijn kunt u best ook bij andere supermarkten tegenkomen.

Een wijn die bijna niks kost (rond de € 3) en de herkomst ligt in Duitsland. Pflaz wordt er op het etiket gezet en het is een Vin de Cépage. Een wijn gemaakt van één druivenras en in dit geval is het de Rieslingdruif. Schijnbaar rond het wijngebied Pfalz worden Rieslingdruiven geteeld die verder geen enkele status hebben en massaal verscheept worden naar D-RP 576 280; de bottelaar van deze wijn.


Lees verder na de advertentie exaro

12% aan alcohol hebben ze nog weten te persen uit deze druiven.

De vraag waarom ik deze wijn heb gekocht ligt in het antwoord op de vraag of het een goede keuze is om dergelijke wijnen bij zo’n mooie recept als witte asperges te nuttigen.

Laat de wijn spreken!

Riesling 2020 J. Meyer

De kleur van deze Riesling 2020 J. Meyer is bleek wit/geel op de tong. Witgoud in de rand en fonkelend. Helder en ook zuiver. (2,7)
In de neus geeft deze Duitse wijn een pure druivenneus af. Welk druivenras laat ik in het midden. Wat aan de simpele kant. Beetje zuur/zoet. Gemaakt. Neus komt slecht los. (2,2)
Op de tong laat Riesling 2020 J. Meyer ook vrijwel precies de indrukken van de neus weer. Druivensap dat een beetje zuur is en een beetje zoet. Geen complexiteit te vinden. Wat waterig op de mid-palate, in diepte en breedte. Beetje zure appel. Geen body, geen diepgang en de afdronk is redelijk (vooral gedragen door het zuur) maar magertjes. (3,3)

Riesling 2020 J. Meyer is een wijn van de onderste regionen. Het zal best een Riesling zijn, maar ook dat kan ik niet bevestigen, want de kenmerken van de Rieslingdruif kom ik niet echt tegen. In de supermarkt waar ik deze wijn heb gekocht werd aangeraden om deze wijn te drinken bij asperges…. Nou vind ik asperges één van de heerlijkste groenten en die ga je dan door deze wijn ‘vernietigen’? Nee, deze slobberwijn kunt u beter links laten liggen en gaan voor een mooie Elzaswijn, of een mooie Duitse Rieslingwijn van een betere kwaliteit. Laat u voorlichten bij de wijnspeciaalzaken, want zij zullen u dit soort wijnen niet aanprijzen. Mooie gerechten verdienen mooie wijnen en dus niet deze Riesling 2020 J. Meyer! (1,4)

Riesling 2020 J. Meyer krijgt van mij een totaal van 9,6 punten.

Drinken? Vergeten!

Een gedachte over “Riesling 2020 J. Meyer; vergeet het maar!”

  1. Zo één keer de Pinot Blanc aangekocht van J. Meyer. Nieuwsgierig als ik ben, ook aanbevolen als de ultieme aspergewijn. Helaas of kan ik beter spreken van hetzelfde laken en pak. Was wel zo verstandig om de wijn vooraf te proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *