Riebeek Cellars Viognier 2016, W.O. Swartland, Zuid-Afrika

Riebeek Cellars Viognier
In de reeks “no-nonsense” cépages van Riebeek Cellars is het nu de beurt aan de Viognier.

Riebeek Cellars ligt in de Riebeek vallei, tegen de hellingen van de Kasteelberg. De wijngaarden in deze vallei liggen tussen de 60 en 300 meter hoogte en genieten van een mediterraan klimaat. De bodemgesteldheid van de wijngaarden is zeer divers, met Malmesbury leisteen en zandige leem.

De wijnen van Riebeek Cellars zijn verkrijgbaar bij de Coop, Vomar en Makro. Een flesje kost u slechts € 4,99. En dat is voor deze Viognier echt niet veel…

Riebeek Cellars Viognier 2016

Een heldere, fonkelende licht strogele kleur.
De neus is heerlijk: zoet rijp tropisch fruit van banaan, meloen en lychee. Ook wat florale tonen (paardenbloem). Goed openend in het glas. Aantekening: de volgende dag rook ik een wat vreemde, gronderige geur erbij. Misschien toch te lang blootgesteld aan zuurstof?
Rond en redelijk vol in de mond met zachte milde zuren. Een klein pepertje, honing, amandel en wat confiture. Ook hier is het mooie zoete tropische fruit volop aanwezig.

Riebeek Cellars Viognier 2016 is een fijn glas wijn. Veel fruit, toegankelijk en best rijk van smaak. Dit zal veel mensen aanspreken. Een aanrader!

Score: 13,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.