Riebeek Cellars Pinotage 2016, W.O. Swartland, Zuid-Afrika

Riebeek Cellars Pinotage
Pinotage is wel het paradepaardje onder de blauwe druiven in Zuid-Afrika.

De Pinotage: “ontwikkeld” in 1925 door een kruising van Pinot Noir en Cinsaut. De druif is vooral een succes in Zuid-Afrika maar wordt ook aangeplant in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

De wijngaarden van Riebeek Cellars zijn gelegen op een hoogte variërend tussen de 60 en 300 meter, tegen de flanken van de Kasteelberg, in de Swartland regio.
De wijnen worden onder leiding van CEO en keldermeester André Engelbrecht en een gepassioneerd team gemaakt, waarbij traditionele én moderne vinificatie hand in hand gaan.

De reeks wijnen van Riebeek Cellars bestaan uit een groot aantal cépage-wijnen (wijnen van één druivensoort). We hebben er al enkele geproefd en ditmaal is de Pinotage aan de beurt.

Riebeek Cellars is verkrijgbaar bij de Vomar, Coop en de Makro. De consumentenprijs is € 4,99.

We draaien de schroefdop open en schenken de wijn in het proefglas…

Riebeek Cellars Pinotage 2016

Redelijk diep donkerrood van kleur. Wat purperrood in de rand.
Een open neus, wat rokerig, eucalypthus en zwart-wit poeder. Iets rubber. Fruit van zwarte bessen en kersen.
In de mond geven flinke zuren gelijk een stevige bite. Verder kruidig en peperig. Ontbijtkoek, iets leer, vanille en donker fruit. Best wel krachtig. Wat zoute drop. Sappig en vlezig.

Riebeek Cellars Pinotage 2016 is een stoere Pinotage. Een stevig glas, veel wijn voor weinig geld! Deze wijn zit dicht tegen een medaille aan…Een aanrader!

Score: 13,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.