Ribeauville Riesling 2014, AC Elzas, Frankrijk

Ribeauville Riesling 2014, AC Elzas, Frankrijk

Ribeauville Riesling 2014 heeft echt een biologisch etiket!

Het bio druipt er van af! Lieve Lieveheersbeestjes, vliegjes en ….wijn!

Ik vind het overigens ook een erg leuk etiket en de consument vindt dit ook prachtig. Vele wijnliefhebbers kopen met hun ogen en een dergelijk etiket doet wonderen.

Maar het gaat natuurlijk om hetgeen er in de wijnfles zit. In dit geval een Rieslingwijn uit de Franse Elzas.

Riesling is de Koningin van de druiven

In de Elzas worden hoofdzakelijk witte wijnen gemaakt en de beroemdste druif die daar is aangeplant en het geweldig doet is de Gewürtztraminer. De Koningin van de druiven (de Riesling dus) heeft haar sporen verdiend in het buurland Duitsland, maar is een geweldige opmars begonnen in bijvoorbeeld Chili.

Ook in de Elzas zijn de omstandigheden voor de Riesling fantastisch en Ribeauville heeft ook nog eens een biologische wijn op de markt gezet. Chapeau!

U begrijpt natuurlijk wel dat dit geen slobberwijntje is uit de Super. Nee, hier zal toch echt iets voor betaald moeten worden. In dit geval € 10,99 (afgeprijsd van € 13,25!) en dat valt best wel mee voor wat je er voor krijgt.

Verkrijgbaar bij (natuurlijk) de Wijnkring (HIER TE BESTELLEN).

TIP! Schrijf u in voor hun magazine en u blijft altijd op de hoogte van hun mooie wijnen, achtergrondinformatie ennnnnn….. de AANBIEDINGEN! Echt DOEN hoor!

Deze biologische Ribeauville Riesling 2014 heeft een alcoholpercentage van 12%.

Ribeauville Riesling 2014

De kleur van deze Ribeauville Riesling 2014 is kraakhelder en loepzuiver. Bleekgeel over de tong en witgoud fonkelend. Ribeauville Riesling 2014 heeft een aardige kleur. (2,7)
In de neus laat deze Elzaswijn groene appel en citrusfruit zien met een ondergrond van petrol, dat weer karateristiek is voor de Rieslingdruif in warme jaren. Ribeauville Riesling 2014 heeft ook wat kool (vegetaal). De neus van deze witte wijn komt redelijk los. (3,2)
Op de tong laat Ribeauville Riesling 2014 citrusfruit en licht citroen los. Ook hier zit het petrol genuanceerd op de achtergrond. Ribeauville Riesling 2014 is ook fris en fruitig. Zeer zachte, maar wel wat aanwezige zuren heeft deze Riesling, de Koningin van de druiven. Clean en straight. Ribeauville Riesling 2014 is redelijk op de mid-palate en heeft een goede frisse afdronk. (5,6)
Ribeauville Riesling 2014 is een biologische Riesling uit de Elzas waar de vakwerkhuisjes in de zon staan te stralen. Clean en straight gemaakt met de karakteristieke petrol als ondertoon zorgt deze wijn u onbezorgde fris fruitige zomerdagen. (2,0)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 13,7 punten {79PP} **

Ribeauville Riesling 2014 doet het goed in het zonnetje, maar ook zeker bij vis en schaaldieren (lekkere mosselen!)