Révélation Syrah-Viognier 2020, een geslaagde blend

Uit het zuiden van Frankrijk komt deze geslaagde blend van Syrah en Viognier. Een rode wijn die vele wijnliefhebbers zullen omarmen.

Wijnproducent van deze Révélation is Badet Clement & Co. Achter deze producent zit het echtpaar Delaunay. Toen ik die laatste naam hoorde, had ik iets van: waar ken ik die van? En inderdaad, in het verleden heb ik wel eens de merkwijn “Pontificis” geproefd en daar zitten de Delaunays ook achter. Het echtpaar Delaunay is eigenaar van het bedrijf Badet Clément & Co, een domein in de Bourgogne. Deze producent werkt samen met verschillende wijndomeinen in de Bourgogne, Rhône en Languedoc. Als een soort “flying winemakers” voorzien de Delaunays wijndomeinen van adviezen en houden ze toezicht op het proces van wijnmaken.

Deze Révélation is ook een merkwijn, afkomstig uit de Languedoc. Syrah samen met Viognier is geen ongebruikelijke mix. In deze wijn zit ongeveer 15 procent van de witte Viognier verwerkt. Het overgrote deel Syrah komt van oude stokken. De assemblage geschiedt in betonnen kuipen. Een deel van de wijn wordt opgevoed in eikenhout. Er zit 13,5 procent alcohol in en de flesafsluiter bestaat uit de schroefdop.

De merkwijnen van Badet Clement & Co zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles van deze Révélation wisselt voor iets meer dan een tientje van eigenaar.

Révélation Syrah-Viognier 2020

Helder en granaatrood in het glas. In de rand lichtrood uitwaaierend.
Zoet rijp fruit in de neus. Fruitaroma’s van aardbeien, blauwe bessen, pruimen en moerbei. Een animaal snufje zit er ook in. Aantrekkelijk bouquet.
In de mond soepel en sappig. Ronde tannines en milde zuren. Melkchocolade, likeurbonbons, laurier, honingdrop, vanille, cassis en iets tabak. Veel rijp rood fruit, zoals omschreven in de neus.

Een elegante en fluwelige rode wijn. Het toegankelijke karakter zal velen aanspreken. De wijn drinkt heerlijk weg. Kwaliteitswijn voor alledag.

Score voor de Révélation Syrah-Viognier 2020: 14,8 punten.

Een gedachte over “Révélation Syrah-Viognier 2020, een geslaagde blend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *