Renieri Invetro 2011, IGT Toscane, Italië

Renieri Invetro 2011

Een huwelijk tussen een wulpse Italiaanse schoonheid en twee internationale bekenden.

Oftewel een blend tussen de Sangiovese druif en de Merlot en Cabernet Sauvignondruif.

De oorsprong ligt in het heuvelgebied van de Italiaanse Toscane; opgevoed, vertroeteld en gebotteld door wijnhuis Renieri en geïmporteerd door de Nederlandse Wijnkring.

wijnkringDe Nederlandse Wijnkring bestaat sinds 1982 en is een samenwerkingsverband van zelfstandige slijters en wijnhandelaren. De Wijnkring onderscheidt zich door een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment wijnen uit alle delen van de wereld. Van Champagne tot stille wijn.

Natuurlijk ook aan te schaffen via de Wijnkring voor een prijs van € 16,95 per fles.

Een niet mis te verstane 14% aan alcohol.

Renieri Invetro 2011

De kleur is donkerrood/rood over de tong. In de bredere rand rood en is ontwikkeling te zien. De diepte is goed tot donker. (2,8)
In de neus rode bessen/bramen met ontbijtkoekkruiden. Enig hout. Zwart en witpoeder en wat eucalyptus/menthol. Complexe neus en geeft vrij. (4,0)
Op de tong mooi zalvend rond, alcoholisch, licht drogend rood warm bessenfruit/bramen. Wat laurier/ontbijkoek en zeer kruidig met een zwart pepertje overall. Zachte, doch aanwezige zuren. Goede intensiteit en breed. Breed op de mid-palate en een zeer kruidige zachte afdronk. (6,3)
Een mooie Toscaan. Mooi zalvend rond en complex. De lichte drogendheid moet je aanspreken. Goede wijn. (2,3)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,4 punten {85PP} ***

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!