Rencontre 2014, AC Macon-Villages, Frankrijk

Rencontre 2014, AC Macon-Villages, Frankrijk

Rencontre 2014 is een witte Franse wijn uit de Maconstreek.

Gastrovino.nl, de wijnimporteur van al dit moois, heeft ons van Wijngekken.nl, voorzien van een aantal witte Bourgognewijnen om deze eens kritisch onder de loep te nemen.

Ook deze witte rakker komt van het wijndomein Luzy-Macarez en op de website van Gastrovino lees ik het volgende over dit wijndomein:

Samen met jeugdvriend François Macarez startte Richard Luzy het domein Luzy-Macarez in 2015 en bewerken 3,5 ha wijngaarden in eigen beheer. Met bevriende druiventelers in de nabije omgeving zijn langdurige contracten afgesloten om zodoende de kwaliteit te waarborgen. De wijnen hebben een frisse uitstraling dankzij het vakmanschap van beide heren.

Vakmanschap is meesterschap

Wist u dat AOC Mâcon-Villages een appellatie midden in de Maconnais is? 43 dorpen aldaar komen in aanmerking voor deze appellatie en de benaming mag alleen gebruikt worden voor witte wijnen die in bepaalde geselecteerde gemeentes worden geproduceerd.

TE KOOP bij Gastrovino.nl voor de prijs van € 15,95.

De wijn heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Rencontre 2014

De kleur van deze Rencontre 2014 is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeel/licht geelgoud over de tong. Mooie gouden fonkeling in de rand. (2,8)
In de neus laat Rencontre 2014 mooi brood/perzikfruit zien met mooie ronde zuren. Ook wat genuanceerd hout. De neus van Rencontre 2014 heeft diepgang. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong heeft Rencontre 2014 mooie zachte ronde zuren die wel degelijk aanwezig zijn. Rond perzik/abrikoosfruit dat heerlijk fris, jeugdig en sprankelend overkomt. Ergens wat houtnuances te bespeuren. Rencontre 2014 is goed op de mid-palate en heeft genoeg diepte. Een frisse afdronk die breed genoeg is om bij een mooi gerecht geserveerd te kunnen worden. (6,8)
Die jongens daar in de Bourgogne kunnen beste wijnen maken! Gastrovino heeft een goede keuze gemaakt om deze wijnen te importeren. Dit soort wijnen zijn nooit goedkoop en dat is verklaarbaar. (2,5)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 16,0 punten {86PP} ***

Rencontre 2014 doet het goed op de proeftafel. Gastrovino heeft een goede keuze gemaakt om wijnen van dit wijndomein te importeren!