Remo Farina Ripasso, DOC Valpolicella Ripasso, jaargang 2015, Italië

Remo Farina Ripasso, DOC Valpolicella Ripasso, jaargang 2015, ItaliëRipassowijnen zijn speciale Italiaanse wijnen…

In de tijd van de kortere dagen heeft de Wijnkring en de aangesloten slijterijen geweldige aanbiedingen voor de wijnconsument. Van gewone drinkwijnen tot de zeldzame topwijnen en alles wat er tussen zit.

Deze Ripassowijn is echt een wijn die tussen goedkoop en duur zit en omdat het nu in de aanbieding is kan u als wijnconsument een leuke slag slaan.

Wat precies Ripasso betekent kan u HIER vinden.

Een mooie blend van de Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara en Oseletadruif zorgen er voor dat er een spannende wijn in uw glas terecht is gekomen.

Ripassowijnen zijn in de regel nooit zo goedkoop en normaal gesproken kost deze Italiaanse schoonheid u € 14,95, maarrrrr is nu in de aanbieding (te bestellen HIER of via de onderstaand blad)  voor de leuke prijs van
€ 11,99.

Remo Farina Ripasso 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en we gaan aan de slag…

Remo Farina Ripasso 2015

De kleur van deze Ripasso is rood over de tong tot warm rood in de rand. De diepte is goed tot donker. Een gemiddelde kleur. (2,6)
In de neus is Remo Farina Ripasso 2015 lekker sappig en laat kruidig bessenfruit zien met een lichte tabaksgeur. Ook rijp. De neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong laat Remo Farina Ripasso 2015 smakelijk bessenfruit zien en is moi rond en soepel. Ook kruidig met licht pruim en laurier. Lichtjes droog met wat houttonen. Is redelijk goed op de mid-palate, aslmede in diepte en breedte. De afdronk is prima en laat wat laurier/bessenfruit zien met een heel licht bittertje. (5,9)
Een best smakelijke Ripassowijn. Gewoon goed gemaakt en voldoet aan de verwachtingen (2,1)

Ripassowijnen stellen eigenlijk nooit teleur. Deze wijnen hebben gewoon net even iets meer dan de normale Valpolicello’s qua structtur en body. Verklaarbaar door de maakwijze. Ook deze Ripasso voldoet aan de gestelde normen en dus krijgt deze Italiaanse 14,0 punten, 80PP en **. Nu direct te drinken en houdbaar tot 2020.

Kijk ook eens in het hieronderstaand Wijnkringblad vol met leuke en interessante aanbiedingen. De feestdagen komen er aan dus sla snel uw slag..!