Reichsrat von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken 2016, Pfalz, Duitsland

Reichsrat von Buhl Riesling
Uit de Pfalz komt deze fraaie Riesling van een uitstekend wijnhuis.

Mathieu Kauffmann is de wijnmaker van Reichsrat von Buhl, opgericht in 1849 en gevestigd in Deidesheim. Sinds 2013 staat deze voormalige keldermeester van het Champagnehuis Bollinger, aan het roer van Reichsrat von Buhl en heeft hij het bedrijf tot grote hoogte gebracht.
Het wijnhuis is lid van de VDP en produceert wijnen in alle voorkomende klassen van de VDP: Gutswein, Ortswein, Erste Lage en Grosse Lage.

In de bekende Eichelmann 2016 gids wordt Reichsrat von Buhl gewaardeerd met 4-5 sterren, bijna de hoogste kwalificatie.

De totale oppervlakte van de wijngaarden is 62 hectare. De belangrijkste druivensoorten die in de wijngaarden worden verbouwd zijn Riesling (87 procent) en Spätburgunder (7 procent). In bescheiden mate zijn de soorten Weissburgunder, Grauburgunder, Scheurebe, Sauvignon, Chardonnay en Gewürztraminer aanwezig.

Reichsrat von Buhl Riesling

De Riesling druiven van deze Ortswein komen van de biologisch gecertificeerde ‘Erste Lage Herrgottsacker’, prachtig en gunstig gelegen aan de noordzijde van Deidesheim.
De gisting van de druiven vindt plaats in stalen tanks, de wijn rijpt zes maanden op de aanwezige gistcellen. Na een volkomen natuurlijke klaring wordt de wijn overgepompt in een andere tank, waarna de botteling plaatsvindt.

De wijnen van Reichsrat von Buhl zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De verkoopprijs van deze Deidesheimer Riesling ligt rond de 13 euro.

Weinprobe!

Reichsrat von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken 2016

Een heldere en fonkelende kleur. Licht strogeel.
De neus opent zich goed. Gele appels, limoen en wat vuursteen. Mineraliteit. Ook wat bloemig. Het bouquet is fris, zuiver en rijk aan finesses.
In de eerste aanzet een droog, fris en heel licht tintelend mondgevoel. Deze Riesling heeft geraffineerde zuren die voor een heerlijke spanning zorgen. Veel citrusfruit, grapefruit en peer. Subtiel kruidig. Een goede lengte en fijne afdronk.

Reichsrat von Buhl heeft met deze Ortswein een krachtige en zuivere Riesling in de fles gezet. Een wijn van uitstekende kwaliteit en gunstig geprijsd, gelet op de kwaliteit. Daarom een bronzen medaille!

Score: 16 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.