Reichsrat van Buhl Riesling 2019, constante goede kwaliteitswijn

Reichsrat von Buhl uit de Pfalz is geen onbekende producent voor mij. De kersverse instap Riesling uit 2019 staat op de proeftafel.

Weingut Reichsrat von Buhl is opgericht in 1849 en gevestigd in het plaatsje Deidesheim. Sedert 2013 stond de voormalige keldermeester van het beroemde Champagnehuis Bollinger, Mathieu Kauffmann, aan het roer van Reichsrat von Buhl en hij heeft het bedrijf tot grote hoogte gebracht. Gregor Hofer en Peter Hüftlein-Seeger zijn sinds augustus 2019 directeur van het wijnhuis, dat op het hele terrein ecologisch en duurzaam werkt.
Het wijnhuis is lid van de VDP en produceert wijnen in alle voorkomende klassen van de VDP: Gutswein, Ortswein, Erste Lage en Grosse Lage. In de bekende Eichelmann 2016 gids wordt Reichsrat von Buhl gewaardeerd met 4-5 sterren, bijna de hoogste kwalificatie.

De totale oppervlakte van de wijngaarden van Reichsrat von Buhl is 62 hectare. De belangrijkste druivensoorten die in de wijngaarden worden verbouwd zijn Riesling (87 procent) en Spätburgunder (7 procent). In bescheiden mate zijn de soorten Weissburgunder, Grauburgunder, Scheurebe, Sauvignon, Chardonnay en Gewürztraminer aanwezig.

De “basis” Riesling uit het schitterende oogstjaar 2019 staat op de proeftafel. Deze Riesling wordt gemaakt van selectief ingekochte druiven van kwaliteitsbewuste wijnboeren uit de regio.

Verschillende wijnen van Reichsrat von Buhl zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles van deze wijn wisselt voor de prijs van € 9,40 van eigenaar.

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2019

Helder en strogeel van kleur met een gemiddelde intensiteit.
Frisse en zuivere neus met fruitaroma’s van fijn citrusfruit, groene appel en ananas. Ik ruik heel licht een geur van pétrol.
Rank, strak en vol van smaak. Wat crispy zuren en sappige bitters. Gele grapefruit. appel en wat zoutig. Mineralen. Een klein restzoetje omlijst het geheel. De zoutigheid zet zich voort in de afdronk.

Een uitgesproken en strakke Riesling met een gespierd smaakpalet. Een wijn als een afgetrainde sporter. Degelijke kwaliteit, zoals ik gewend ben van dit huis uit de Pfalz.

Score voor deze strakke Riesling: 15,3 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #riesling #pfalz #deutscheweine #vdp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *