Re Manfredi Aglianico del Vulture 2013, robuust rood van vulkanische oorsprong

Uit de Zuid-Italiaanse regio Basilicata komt deze rode wijn van het gerenommeerde huis Re Manfredi.

Re Manfredi en Monte Vulture

Re Manfredi is één van de bekendste wijnhuizen in Basilicata. Het huis is opgericht in 1998 en gevestigd in de omgeving van het plaatsje Venosa, in het noorden van Basilicata. De wijngaarden van Re Manfredi zijn gesitueerd op de hellingen van de oude vulkaan Vulture, die ruim 1.300 meter hoog is. Daarnaast heeft Re Manfredi nog enkele kleine wijngaarden op andere locaties in de regio Basilicata. Het areaal aan wijngaarden bedraagt 120 hectare. Van die aanplant bestaat 80 procent uit de Aglianico druif. Daarnaast zijn er druivenstokken te vinden met Müller-Thurgau en Traminer. De hoogte waarop de wijngaarden zich bevinden op de Monte Vulture is zo’n 420 meter boven zeeniveau.

Deze Aglianico del Vulture uit het excellente oogstjaar 2013 is tot stand gekomen op de volgende wijze: voorvergisting op 5 ° C gedurende 10 dagen, gevolgd door een alcoholische fermentatie van 7-10 dagen bij een temperatuur van 22 ° C. Na de malolactische gisting rijpt de wijn in barrique gedurende 10-12 maanden, afhankelijk van de leeftijd van het hout. Het alcoholpercentage is 14 procent.

Wienaldi Wines is de verkoper van deze wijn uit Basilicata én andere Italiaanse wijnen uit verschillende regio’s. Wijnland Italië is rijk aan inheemse druiven en als u wijnen zoekt die hiervan gemaakt zijn, dan bent u bij Wienaldi Wines aan het juiste adres!
Een fles van deze Aglianico del Vulture wisselt voor de prijs van € 19,75 van eigenaar. Daarvoor heeft u een dijk van een wijn op tafel staan!

Re Manfredi Aglianico del Vulture 2013

Een volle en diepe granaatrode kleur met een intensiteit van 4 op een schaal van 5. In de rand loopt de kleur iets bleek weg.
Wow, wat een aromatische neus! Ontbijtkoek, kaneel, oosterse kruiden en specerijen. Fruitaroma’s van kersen en donkere pruimen. Zwarte natte aarde, houtskool, kampvuur. Heel mooi, complex en open.
De “vulkanische uitbarsting” gaat door in de mond. Vanille, zwarte peper, teer, gezouten caramel, tabak, mocca, honing en drop. Mineralen. Een stortvloed aan smaakimpressies. Fraaie verweven houttonen en heerlijke zuren als frisse tegenhanger van de kruidigheid. Daardoor ontstaat een schitterende balans tussen kruidigheid en frisheid. De smaak is niet heel zwaar en het kruidige element proef je terug in de lange afdronk.

Deze Aglianico del Vulture van Re Manfredi is een robuuste en aromatische wijn met een fijne frisheid in de smaak. Het doorgaans wat woeste karakter van de Aglianico druif is door een goede vinificatie iets glad gestreken, waardoor de wijn ook finesse heeft. Een topper met een prijs/kwaliteit verhouding die goed is voor een gouden medaille!

Een zeer sterke score voor deze Aglianico del Vulture: 17,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wienaldiwines #basilicata #italiaansewijn #aglianico #remanfredi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *