Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013, DOC Rioja, Spanje

Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013, DOC Rioja, SpanjeJe kan je eigenlijk nooit een bult vallen met een Rioja Crianza, zoals deze Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013.

Mensen houden van Rioja wijnen, omdat het altijd wijnen zijn die niet teleurstellen.

Jaren geleden zaten in de Riojawijnen hele vanillebomen en de Riojawijnen smaakten alleen maar naar VANILLE…!

Gelukkig is die tijd voorbij en heeft men de vanille teruggebracht naar een genuanceerd niveau en dat is een hele goede zet geweest.

Rioja-wijnen zijn de lievelingen van de Nederlandse wijnliefhebber

Slechts een paar oude wijngaarden van de hoogste gebieden in Villalba de Rioja en Tudelilla zijn gekozen voor deze Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013. Een blend van de Tempranillodruif en de Garnachadruif hebben er voor zorg gedragen dat Ramõn 64580 flessen heeft kunnen maken, waarvan dit er een is.

Lekker in de aanbieding bij de Wijnkring, want normaal kost deze Crainza € 14,95 en nu dus bijna TWEE EURO goedkoper (€ 12,99). 13,5% aan alcohol kunt u aantreffen als u deze wijn in uw mandje deponeert…

Neem eens een kijkje in onderstaand Kerstblad van de Wijnkring! Deze wijn is daar in te vinden, maar ook andere, zeer koopwaardige wijnen kom je daarin tegen. Speciaal voor de feestdagen!

Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013

Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong. Redelijk goed vol in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie kleur. (2,9)
In de neus laat Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013 kersen- en bessenfruit zien met wat licht chocolade en vanille. Ook wat herfstig en aards. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong ook kersenfruit met wat eucalyptus en komt ook wat ruw over. Licht paprika, wat heet en wat houtindrukken. Deze Crianza is redelijk in de diepte en breedte en ook op de mid-palate is het redelijk. Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013 heeft een goede licht hete, maar wel fruitige afdronk. (5,7)
Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013 is een wat boerse en wat rauwe Crianzawijn. Ik zie een wijnboer voor mij met kar en paard; een wijnboer dichtbij de natuur en een ruwe bolster. Zo is de wijn ook (zullen wel waanvoorstellingen zijn…). (2,1)

Ramõn Bibao Viñedos de Altura Crianza 2013 is een wat ruwe wijn die dicht bij de natuur staat. Een ruwe bolster die met liefde is gemaakt en gebotteld is om u te plezieren. 14,5 punten, 81PP en **½* ontvangt het van mij. Nu gewoon te nuttigen en houdbaar tot 2023.