Quiproquo Vino Frizzante Extra Dry, Umbrië, Italië

Quiproquo Vino Frizzante Extra Dry

Dressmywijn.nl heeft een groot assortiment in wijnen en wijn accessoires. De wijnen zijn speciaal geselecteerd uit een aantal top wijnhuizen, zoals Paul Mas en Zenato.

Bij DressMyWijn.nl vind je alleen heerlijke wijnen die goed zijn voor (speciale) gelegenheden.

Op de website is te lezen dat de Quiproquo Vino Frizzante Extra Dry een mousserende witte wijn is van het wijnhuis Donini, Umbrië Italië. De mousserende wijn is afkomstig uit het hartje van de Italiaanse laars, de streek Umbrië. De druiven voor deze mousserende witte wijn worden speciaal uitgekozen. Afhankelijk van de oogst, kan het aandeel per druifras in de mousserende wijn verschillen. De jonge Quiproquo Vino Frizzante Extra Dry wijn rijpt, na een korte tijd op eigen schil, een tweede keer in een stalen vat. Hier wordt de frisse most van dezelfde druiven toegevoegd, dit resulteert in een fruitige en lichte mousserende wijn.

Wat is nu het verschil tussen een Frizzante en een Spumante wijn?

Frizzante heet in het frans Pétillant en wordt ook wel eens Semi-sparkling genoemd. Spumante staat voor Sparkling. We hebben hier te maken met een verwijzing naar de ‘belletjes’(mousse) in de wijn.
De een heeft wat meer prik (CO2) dan de ander. Bij de vergisting komt koolzuurgas vrij en deze kleine belletjes zorgen voor de mousse. Het proces bij het maken van een Frizzante is gericht op minder mousse dan bij een Spumante. Minder mousse is betekent ook minder druk op de fles. En….de belletjes zijn ook sneller verdwenen na het openen.

Drie druivenrassen heeft men gebruikt om deze wijn te maken t.w. Grechetto, Incrocio Manzoni, Malvasia; de wijn heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is natuurlijk te koop bij www.Dressmywijn.nl voor een bedrag van € 9,95.

Quiproquo Vino Frizzante Extra Dry

Een vol geelgouden kleur. 18 karaats. Zeer mooi fonkelend,
zeer lichte mousse. Zuiver en helder. Mooi. (2,9)
Een lichte neus. Appelfruit en fris. Vriendelijk. Matige neus. (3,0)
Op de tong prikkelend (mousse), wat strak, rode en groene
appel, droog. Matig in breedte en op de mid-palate. Een goede
frisse afdronk met een licht bittertje. (5,0)
Een zomers bubbeltje. Droog, prikkelend met vooral rood en
groen appelfruit. Leuk. (1,9)

Opdronk : Nu opdrinken
Totaal : 12,8 punten {75+PP} *

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!