Quintela Reserva 2019, stevig rood uit de Douro

Een op en top rode kwaliteitswijn uit de Douro vallei in Portugal is deze houtgerijpte Quintela.

Quintela Reserva is gemaakt van drie inheemse druivenrassen: Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca. Touriga Nacional maakt het merendeel uit in deze blend. Deze wijn uit de Douro vallei heeft een rijping gehad van 12 maanden in eikenhouten vaten. Het alcoholgehalte is 14 procent.

Carlos Alonso Douro Wine is de producent van deze Quintela Reserva. Dit familiebedrijf is opgericht in 1985. Als uitgangspunt had de oprichter de ambitie om de traditie en de waarden van ethiek en verantwoordelijkheid te respecteren. In het verlengde daarvan wil de huidige generatie in deze tijd met moderne technieken traditionele wijnen maken met inheemse druiven. Authentieke Portugese wijnen met karakter en een scherpe prijs/kwaliteit verhouding. Naar mijn mening zijn ze daarin geslaagd met deze Quintela Reserva!

Quintela Reserva 2019 Douro   

Diep donkerrood van kleur. Bijna ondoorzichtig. In de rand roze/purper.
Een neus die zich na enig losschudden goed laat zien. Aroma’s van ontbijtkoek, kaneel, vanille, kruiden en zuivel. Fruit van zoete kersen. Fijne, geïntegreerde houttonen. Wat rokerig, de geur van een houtvuurtje.
In de mond vol, mals en sappig. Een iets stroperig mondgevoel met wat stroeve tannines. Zwarte peper, oosterse specerijen (kurkuma), mokka, praline en vanille. Donker fruit van kersen en blauwe pruimen. Vurig. Kruidigheid in de afdronk.

Deze Quintela Reserva maakt een prima indruk. Ik vind het wel een wijn voor het najaar c.q. winter door het stevige, wat boerse karakter. Een pure, ongepolijste smaak waar zeker kwaliteit in zit. Een dikke bronzen medaille voor de prijs/kwaliteit verhouding!

De score voor Quintela Reserva is uitstekend: 15,8 punten.

Quintela Reserva 2019 is verkrijgbaar bij Ansari Wines. een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het importeren en verkopen van kwaliteitswijnen uit Portugal. Ansari Wines importeert de wijnen rechtstreeks vanaf de wijnboeren in Portugal. Hierdoor kan Ansari Wines kwaliteitswijnen aanbieden tegen een scherpe prijs. Het prijskaartje wat aan deze bronzen medaillewinnaar hangt is € 9,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *