Quinta dos Currais 2017; goedkoop maar geen slobber

Quinta dos Currais 2017 is een Portugese witte wijn die qua prijs best bij de supermarkt te koop zou kunnen zijn, maar toch geen slobberwijn is….

Quinta dos Currais is een Quinta (wijnhuis) met 130 hectare aan wijnstokken. Ze zijn gevestigd in het hart van Cova da Beira tussen de Gardunha en Estrela bergen (DOC Beira Interior). Quinta dos Currais is wederom een sterk familiebedrijf met rijke tradities. De huidige wijnmaker is inmiddels de derde generatie die begonnen is met het aanplanten van exclusieve druiven variëteiten typerend aan de regio. 

De witte druivenrassen zijn Arinto, Síria en Fonte-Cal. De rode druivenrassen zijn Castelao, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Rufete

Harold Hamersma heeft deze Quinta dos Currais 2017 ook mogen proeven van WIJNKOPERIJ STORMS.NL en heeft er een 8 aan gegeven. De Portugese witte wijn is een blend van een drietal druivenrassen : Fonte Cal 50%, Arinto 25% en Siria 25%.

Te koop bij STORMS.NL voor de prijs van € 5,95.

Laat de wijn spreken!

Quinta dos Currais 2017

De kleur van deze Portugese witte wijn is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeel met een lichtgroene zweem over de tong. Lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Leuke kleur. (2,7)
In de neus spat het frisse exotische fruit je in eerst instantie tegemoet en daar hou ik van! Ananas en perzik dat best vol en breed overkomt. Er zit ook wat diepgang in en ik ruik ook meloen (geel). De neus komt redelijk goed los. (3,3) 
Op de tong laat Quinta dos Currais 2017 ook de fruitindrukken uit de neus los, maar eerlijk gezegd op een wat mindere diepte. De volgorde is echter wat anders dan in de neus: hier komt toch de perzik en de meloen meer naar voren en wat meer op de achtergrond de ananas. Redelijk op de mid-palate en in breedte en diepte is het voldoende. Qua structuur en diepgang is het dus wat minder dan de neus je wilt doen vermoeden. Zachte zuren die wel aanwezig zijn. De goede afdronk eindigt in een licht bittertje voor de bite. (6,0)

Quinta dos Currais 2017 is een prima witte wijn voor de wijnliefhebber die weer eens wat anders wilt proeven! Voldoende smaak van de inheemse druivenrassen met voldoende fruit en frisheid om de zomer door te komen! Smaakvol met een licht bittertje in de afdronk. Weer eens wat anders dan de eeuwige goedkope Chardonnay en goedkoop is deze Portugese wijn en daarvoor hoeft u het niet te laten staan! (2,0)

Quinta dos Currais 2017 verdient van mij een totaal van 14,0 punten

Drinken kan u het nu en ook nog wel volgend jaar, maar dan moet het wel op zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *