Quinta das Maias 2009, DOC Dão, Portugal

Quinta das Maias 2009 Dao

Dão is een oude wijnregio in Portugal. Een regio waar vroeger zware wijnen werden gemaakt. Maar die tijden zijn toch wel iets veranderd.

Dão ligt ten zuiden van het Dourogebied in het binnenland van Portugal. Sinds 1990 heeft dit bergachtige gebied de status van DOC. De zomers zijn lang en droog en de winters kunnen behoorlijk koud zijn. De bodem bestaat uit veel graniet.

De druivensoort Jaen is met 80 procent de belangrijkste druif in deze wijn, die na negen maanden houtopvoeding wordt gebotteld. Verder zijn de druivensoorten Tinta Amarela en Touriga Nacional in de wijn verwerkt.
Deze wijn is afkomstig van de Sligro, de horeca groothandel voor foodprofessionals. De wijn is te koop voor € 5,95. Degustação!

Quinta das Maias 2009

Een donkerrode en diepe kleur. Bleekrood in de rand. Een “hangende” viscositeit in het glas (2,7).
In de neus zwarte bessen, iets paprika, vanille en eikenhout. Wat kruidnagel en iets gronderig. Een uitgesproken neus (3,5).
Licht ijzerig bij de eerste binnenkomst, intens en zoet donker fruit. Anijs, een pepertje, cassis en ook wat confiture. Iets plakkerig en gestoofd, maar wel sappig en rond. Vlezig en voluptueus (6,1).
Een klein en stevig fruitbommetje met een breed smaakpalet. Vol, rijp en verleidelijk (2,2).

Totaal 14,5 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!