Quinta da Romaneira Fine Tawny Port, een volle en rijke Tawny

Tawny Port heb je in vele kwaliteiten. Deze van Quinta da Romaneira is er één van hoge kwaliteit. Een Tawny waar ik blij van word!

Quinta da Romaneira is een porthuis met een lange historie. Trots prijkt dan ook het jaartal 1757 op het etiket. Sinds 2004 staat Christian Seely aan het roer, destijds samen met wijnmaker Antonio Agrellos. Antonio is in 2017 met pensioen gegaan en zijn neef Carlos nam zijn taken over. Mede door de bouw van een nieuwe wijnkelder en renovatie van de wijngaarden is de kwaliteit omhoog geschoten.

Deze Fine Tawny is gemaakt van drie druivenrassen: Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barocca. Alle druiven zijn afkomstig uit de eigen wijngaarden, welke geclassificeerd zijn als klasse A, de hoogst haalbare aanduiding in de Douro. De wijn heeft 5 jaar gerijpt in grote, gebruikte houten vaten.

Quinta da Romaneira Fine Tawny Port

Helder robijnrood in het glas, met een gemiddelde kleurintensiteit. Bruinrood uitwaaierend in de rand.
In de neus geuren van karamel, kaneel, eucalypthus en honing. Gekonfijte bessen en kersen. Open en aromatisch.
Vol, vrij stevig en geconcentreerd in de mond. Kruidig, ontbijtkoek, karamel, amandelen, geroosterde noten en tabak. Milde, ronde tannines. Fraaie zuren die een frisse touch aan de smaak geven. Een heerlijke, zoet-kruidige afdronk.

Zeer fijne, vrij volle en rijke Tawny. Mooi in balans, de wijn is niet log en de smaak is gelaagd en zuiver. De zuren geven een lichte spanning. Licht gekoeld op z’n best. Dit is genieten!

Score voor de Fine Tawny van Quinta da Romaneira: 15,9 punten.

Verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Adviesprijs: iets onder de 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *