Purcari 2009, Rara Neagra de Purcari, Moldavië

Purcari Rara Neagra de Purcari 2009

Dit keer een rode wijn uit Moldavië op de proeftafel, van de druivensoort Rara Neagră.

Rara Neagră is Roemeens voor ‘zeldzame zwarte’. Voor zover bekend groeit hij alleen in Moldavië en in enkele delen van Oost-Roemenië. Het is een laat rijpende variëteit die rode wijnen met een donkere kleur geeft, rijk aan zuur is en wijnen een uitgesproken fruitig karakter geeft. In enkele gevallen wordt hij in Moldavië ook als cépage wijn gemaakt. Het wijnhuis Purcari heeft van zijn oogst uit 2009 een cépage Rara Neagră gemaakt. Je kunt dus stellen dat dit een zeldzame wijn is.
Purcari wordt gemaakt in de omringende wijngaarden van het gelijknamige dorpje in de zuidoostelijke punt van Moldavië, pal aan het drielandenpunt van Moldavië, Oekraïne, en Trans-Dnistrië. Al bestaat de laatste officieel eigenlijk niet.

The Wine Adventure verkoopt deze wijn voor de prijs van € 9,95. Hij is HIER te bestellen. Degustare!

Purcari 2009 Rara Neagră de Purcari

Een heldere, robijnrode kleur met een medium diepte, in de rand bleekrood (2,4).
In eerste instantie heeft de neus iets jammig en bramenconfiture. Wat aards ook. Wel wat terughoudend en gesloten, niet uitbundig (3,1).
Op de tong iets stroef en redelijk wat tannines. Zwarte bessen, wat cassis, paprika en iets vegetaal. Mooie zuren en een lichte bitterheid. Goede balans en een strak smaakpatroon met frisse elementen (5,8).
Veel rood fruit in deze wijn. Apart, maar geslaagd (2,1).

Totaal 13,4 punten. Drinken nu tot 2015.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!