Purcari 1827, een rode wijn van een rare druif

Purcari 1827, een rode wijn van een rare druif

De Purcari 1827 is gemaakt van een inheemse en zeer oude druif. Het verhaal van het oude wijnbedrijf Château Purcari uit Moldavië. 


Lees verder na de advertentie exaro

Het wijnbedrijf Château Purcari is een wijnhuis gelegen in de Republiek Moldavië. Moldavië is een land in Oost-Europa dat bekend staat om zijn oude traditie en wijnproductie met name voor de oost-Europese markt. Purcari is een van de oudste wijnhuizen in Moldavië en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en traditie van het wijnmaken.  

Château Purcari heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1827, toen het wijnhuis werd opgericht. Het wijnhuis is gelegen in het zuiden van Moldavië, in de regio Ștefan Vodă. Het gebied staat bekend om zijn gunstige klimaat en bodemomstandigheden voor de wijnbouw. Château Purcari is gespecialiseerd in het produceren van kwaliteitswijnen en het bedrijf richt zich voornamelijk over wereldwijde export. Purcari produceert rode, witte en roséwijnen. Het staat vooral bekend om zijn rode wijnen, zoals de Purcari Negru de Purcari, die internationaal erkenning heeft gekregen. 

De wijnen van Purcari hebben talloze prijzen gewonnen en staan hoog aangeschreven in de internationale wijnwereld. Ze hebben talloze wijnwedstrijden gewonnen en hebben meerdere medailles en onderscheidingen ontvangen. 

Toerisme ook bij Château Purcari 

Château Purcari heeft zich ook ontwikkeld tot een toeristische bestemming. Het wijnhuis biedt rondleidingen en wijnproeverijen, waardoor bezoekers de kans krijgen om de wijngaarden en wijnkelders te verkennen en verschillende soorten Moldavische wijn te proeven. Ondanks het moderne karakter van het wijnhuis, heeft Château Purcari zijn sterke tradities behouden en maakt het nog steeds gebruik van oude wijnbereidingsmethoden. Meer lezen over Château Purcari? Ga dan naar https://purcari.wine/en/

Rara Neagra  

Rara Neagra is een druivenras die oorspronkelijk uit Moldavië en Roemenië komt. Het is een rood druivenras dat bekend staat als basis van veel rode wijnen uit Oost-Europa.  

Het is een van de oudste druivenrassen die in dit gebied wordt verbouwd. Over het algemeen is Rara Neagra echter bekend om vrij lage opbrengsten per hectare te produceren in vergelijking met sommige andere druivenrassen. 

In veel gevallen kan de opbrengst van Rara Neagra-druiven variëren van ongeveer 4 tot 6 hectoliter per hectare, hoewel dit cijfer kan variëren bij de verschillende wijnbedrijven. Het lage opbrengstniveau is vaak een bewuste keuze van wijnproducenten om de kwaliteit van de druiven en de uiteindelijke wijn te verbeteren. De opbrengst van deze Purcari 1827 is rond de 6 hectoliter per hectare. 

De Purcari 1827 Rara Neagra is te koop bij diverse winkels rond de € 13,50 en het oogstjaar is 2021. 

Purcari 1827, een rode wijn van een rare druif  

Kleur: de kleur van de rode Purcari 1827 is roodpurper en goed diep op de tong. De kleur is intens en loopt mooi vol door naar de rand. In de rand is de kleur roze met oud-rood en medium vol – 2,8 punten 

Neus: de neus heeft mooie fruittonen van rabarber, kersen en aardbei. De neus is medium complex, diep en mooi vol. Later komt de neus nog beter los in het glas – 4,2 punten 

Smaak: in de smaak vind ik dezelfde tonen terug als in de neus. De smaak toont kracht, finesse en complexiteit. Ook vind ik in de smaak houtopvoeding met tonen als vanille, karamel en laurier. De body is goed vol, pittig en met een stevige zuurgraad. De afdronk is mooi lang – 6,8 punten 

De Purcari 1827 is complex, mooi rond, zacht met finesse en kracht

Mijn eindoordeel over de Purcari 1827: 
De Purcari 1827 is een mooie wijn van een inheems druivenras. Laat de naam je niet verleiden om te denken dat het een raar druivenras is, dit in tegenstelling wat de kop van dit artikel beweert. De Purcari 1827 is complex, mooi rond, zacht met finesse en kracht, dus een wijn die er mag zijn – 2,2 punten 

Dus geef ik de Purcari 1827 een totaal van 16 punten, een prachtige score 

Langdurig overmatig drinken kan leiden tot cognitieve problemen, geheugenverlies en neurologische aandoeningen. Bij problemen moet je ook altijd je arts raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *