Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013, DO Navara, Spanje

Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013, DO Navara, SpanjePrincipe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013 lijkt wel te zijn ontstaan door een ‘samenwerkingsverband’ tussen Spanje en Frankrijk.

Deze Crianzawijn heeft namelijk vriendjes gemaakt met de Franse druivenbroeders, de Merlot– (50%) en de Cabernet Sauvignondruif (25%) en dat gecombineerd met de rasspaanse Tempranillo (25%) levert een speciale editie op: Edicion limitada.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 3 verschillende percelen: El Carrascal, El Crucero en La Muga. De wijn heeft 14 maanden gerijpt in eiken vaten met een inhoud van 225 liter. 75% van de vaten is gemaakt van Frans eiken en 25% is afkomstig van het Amerikaans eiken. De wijn rijpt daarna nog 10 maanden op fles. 14% aan alcohol.

De aangesloten slijterijen van de Wijnkring verkopen deze wijn en u moet er snel bij zijn: want VANDAAG IS DE LAATSTE DAG dat u deze wijn voor de aanbiedingsprijs kunt kopen!

In dit geval scheelt het BIJNA € 4!!!!! (NORMAAL € 12,95 ; NU € 8,99)

Dus niet te lang wachten mensen; gewoon inslaan want het vakantiegeld is toch binnen en wat is er beter dan dit geld om te zetten in wijn…? Niks toch?

Te bestellen kan u het HIER of via de onderstaande BANNER (daar staan nog meer mooie wijnen in die euro’s goedkoper zijn dan normaal!).

Laat de wijn spreken!

Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013

De kleur van deze Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013 is vol donkerrood over de gehele tong. Vol in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie viscositeit. Mooie kleur. (2,8)
In de neus laat Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013 geconcentreerd en rijp rood en donkerrood fruit zien. Zwarte bessen, rode bessen, pruimen met vanilletonen(hout). Rond. Het fruit en het hout zijn goed in balans. Neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong heeft Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013 een wat droge aanzet. Ook hier een mengeling van rode bessen, bramen, zwarte bessen en pruim. Wel rond en sappig. Licht bitter vanille (hout en roast). Iets alcohol. Redelijk goed op de mid-palate, goed in diepte en redelijk goed in breedte. Een iets stroeve, licht bitter/fruitige goede afdronk. (5,6)
Principe de Viana Crianza Edicion Limitada 2013 is een wijn waarbij duidelijk de blend waarneembaar is. Vele fruittonen. Ook selectie en aandacht behoren tot het arsenaal. Houtopvoeding maakt de wijn prettig in omgang, maar ook wat ruw (nu nog). Prijswaardig. (2,0)

Een gelimiteerde editie van een Spaanse Crianzawijn. Duidelijk is dat dit een wijn is waar aandacht aan geschonken is in die zin dat door selectie en houtopvoeding een mooie product in de markt is gezet. 14,4 punten krijgt deze dame van mij en er is nu heerlijk van te genieten en houdbaar tot 2022.

#wijn #wijnkring #proefrecensie #wine #tastingnote #verbunt #Crianza #Spanje #Navarra #aanbieding #blend #PrincipedeViana