Principe de Viana Crianza 2012, DO Navarra, Spanje

Principe de Viana Crianza 2012, DO Navarra, SpanjeUit het warme Spanje komt deze Principe de Viana Crianza 2012.

Gewoon verkrijgbaar bij één van de slijterijen van de Wijnkring voor de leuke prijs van
€ 6,99.

Principe de Viana Crianza 2012 heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

De Wijnkring heeft altijd leuke aanbiedingen

De Nederlandse Wijnkring bestaat al sinds 1982 en is een samenwerkingsverband van zelfstandige slijters en wijnhandelaren. De Wijnkring onderscheidt zich door een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment wijnen uit alle delen van de wereld.

Dus neem eens een kijkje op hun website en ik weet zeker dat er wel iets tussen staat dat u zal aanspreken, zoals deze….

Principe de Viana Crianza 2012

De kleur van Principe de Viana Crianza 2012 is vol donkerrood over de tong en vol rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie volle rode kleur.
In de neus heeft deze Principe de Viana Crianza 2012 rood fruit van rode bessen en rode bramen. Is ook wat alcoholisch en wat metalig. Ook wat houttonen en wat kruidig. Specerijen. De neus van deze Crianzawijn komt redelijk los.
Op de tong kruidig rood fruit dat smaakvol, sappig en redelijk rond is. Wat droog is deze Principe de Viana Crianza 2012 ook. Rood bessenfruit en rode bramen en dat gecombineerd met wat houttonen, wat selderij/tijm. Wel wat ruw. Ook wat alcoholisch. Redelijk op de mid-palate en ook redelijk in diepte en breedte. Een goede redelijk sappige afdronk.
Principe de Viana Crianza 2012 is een leuke Crainzawijn waar je van kan genieten. Verwacht er geen wonderen van, maar het is zeker een smakelijk glas wijn.

Met deze Spaanse alleskunner op de dinertafel kan je geen bult vallen. Kan nog wel een tijdje mee, dus kan je nu al inslaan voor de Kerst! Principe de Viana Crianza 2012 krijgt van mij een totaal van 13,8 punten {79+PP} en **. Drinken kan nu al en de wijn is houdbaar tot 2022.