PradoRey PR3 Barricas 2009, D.O. Rueda, Spanje

Pradorey PR3 Barricas

Een fraaie houtgerijpte Verdejo staat te wachten om te worden geproefd!


Bodegas Real Sitio de Ventosilla is een prachtig landgoed van maar liefst 3000 hectare. Daarop bevindt zich tussen de verschillende landerijen een fraai, klein zestiende eeuws paleisje dat ooit aan de koning van Castilië toebehoorde. Vijfhonderdtwintig hectare is beplant met wijnstokken en daarnaast verbouwt men er graan en olijven.
Alle druiven worden met de hand geplukt en per perceel gevinifieerd. De bodega is hypermodern en bevat naast vijfduizend barricas ook acht nieuwe houten foeders van 21.000 liter, gemaakt van het mooiste Franse eikenhout uit Nevers.
De mooiste wijn van het wijngoed wordt verkocht onder het label “PradoRey“, verwijzend naar de koninklijke afkomst, met een aantal verschillende stijlen van een jonge “Roble” tot de prachtige “Elite” met een groot rijpingspotentieel.

Op de proeftafel staat de PR3 Barricas van PradoRey. Deze wijn, gemaakt uit de Verdejo druif, heeft 9 maanden houtrijping ondergaan op 3 verschillende soorten vaten.

Importeur van de wijnen van PradoRey is Kwast Wijnkopers. Helaas is deze PR3 Barricas niet (meer) verkrijgbaar.
Degustación!

PradoRey PR3 Barricas 2009

Helder, fonkelend en licht goudgeel van kleur.
In de neus boenwas, vanille, bloemenhoning en wat buxus. Verder het fruit van nectarines en perzik.
Zacht, rond en vettig op de tong. Iets rinzig. De aanwezige zuren zijn redelijk mild, licht kruidig en aromatisch. Breed van smaak, fijn en gerijpt. Ook wat mineraliteit. Ondanks de houtrijping bezit de wijn een mooie frisheid.
Uitgebalanceerde wijn, vol en redelijk complex. Kwaliteitswijn.

Totaal 15 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!