Prado Alén Godello 2018; een sappige en bomvolle fruitbom.

Prado Alén Godello 2018; een sappige en bomvolle fruitbom van de WijnbeursPrado Alén Godello 2018 is niet zomaar een wijntje dat u kunt kopen bij de supermarkt…

Nee, deze Spaanse witte wijn uit Monterrei (deze kleine wijnstreek ligt aan de noordelijke grens met Portugal) is ontstaan uit een tweetal inheemse druivenrassen t.w. 85% Godello, 15% Treixadura en heeft een alcoholpercentage van 13%.

En wist u dat Jancis Robinson MW eens geschreven heeft over de Godellodruif dat het de structuur van een witte Bourgogne heeft met een sappige en mineralige finesse en dat dit schitterende complete, prachtig gebalanceerde fijne witte wijnen oplevert?

Ik moet zeggen: daar is niks van gelogen, maar leest u het zelf in de proefrecensie!

Prado Alén Godello 2018 heeft een enorm alcoholpercentage van maar liefst 15%!

Te koop bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 8,49 (van € 10,99) en bestel Prado Alén Godello 2018 HIER bij de WIJNBEURS.

Laat de wijn spreken.

Prado Alén Godello 2018

De kleur van deze Prado Alén Godello 2018 is bleekgeel/witgoud over de tong van de kleur. Mooie witgouden fonkeling in de rand en kraakhelder en loepzuiver. Fris/fruitige zomerkleur. (2,7)
In de neus komt Prado Alén Godello 2018 direct lekker fris en fruitig over. Niet heel uitbundig, maar tonen van citroen, citrusfruit en rode appel en rijpe gele pruim. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is Prado Alén Godello 2018 zeer sappig en smakelijk. Het zoete en rijpe fruit klotst bijna over het wijnglas. Diverse fruittonen zijn waar te nemen zoals citrus, citroen, rijpe gele pruim en rode appel die gecombineerd worden met mooie zachte, maar zeker frisse zuren. Een feestje van vrolijkheid! In breedte en op de mid-palate is het voldoende. Een sappige en rijpfruitige goede afdronk. (6,2)

Prado Alén Godello 2018 is een heerlijke zomerhit! SAPPIG en BOMVOL met fruit (met hoofdletters) die u het leven weer een stuk aangenamer maakt. Hier word je vrolijk van. Een zomerlijke genietwijn! (2,3)

Prado Alén Godello 2018 verdient van mij een mooi aantal van 15,0 punten.

Nu drinken lijkt mij een goed idee!

# Prado #Alén #Godello #wijnbeurs #proefrecensie #spanje #wijngekken #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!