Portillo Sauvignon Blanc 2016, Mendoza, Argentinië

Portillo Sauvignon Blanc 2016, Valle de Uco, Mendoza, ArgentiniëPortillo Sauvignon Blanc 2016 is in de aanbieding en dát klinkt altijd als muziek in de oren bij menige wijnliefhebber…

Maar dat is niet het enige! Je kan namelijk, als je zes van deze wijnen besteld, kans maken op een arrangement op het Wijngoed Salentein!

Ik lees het volgende op de website van Wijnkring.nl:

“Maak kans op één van de 25 luxe arrangementen op Landgoed de Salentein voor 2 personen op 9 juli!
Koop 6 flessen Portillo in de dichtstbijzijnde Wijnkring winkel en ontvang een unieke Portillo actiecode. Vul de code en je contactgegevens in en maak kans op één van de 25 luxe arrangementen voor 2 personen op Landgoed de Salentein op 9 juli!
Of bestel je Portillo wijn via Wijnkring.nl en doe automatisch mee aan de actie!”

In de aanbieding en ook nog eens kans maken op een fantastisch LUXE arrangement op een LANDGOED! Het kan niet op!!!!

Sauvignon Blanc is altijd fris

Uit de kelders van Saletein geef ik u : Portillo Sauvignon Blanc 2016 (per zes flessen : € 6,66 per fles).

Portillo Sauvignon Blanc 2016 heeft een alcoholpercentage van 12%

Portillo Sauvignon Blanc 2016

De kleur is kraakhelder en zuiver van deze Portillo Sauvignon Blanc 2016. Lichtgeel/lichtgeelgoud op de tong en mooi fonkelend als een schitterende ster in de nacht, in de rand. Leuke kleur. (2,7)
In de neus heeft deze Portillo Sauvignon Blanc 2016 duidelijk de kenmerken van elke Sauvignon Blanc: buxus en in dit geval ook wat perzikfruit. Portillo Sauvignon Blanc 2016 is niet heel uitbundig in de neus. (3,2)
Op de tong heerlijk fris en perfect voor een warme zomerdag. Dat is de eerste indruk die mij te binnen schiet wanneer ik deze Portillo Sauvignon Blanc 2016 proef. Verder fris perzik/buxus. Lichtjes specerijen. Best wel sappig door de frisse zuren, die wel iets aanwezig zijn en doordringen op de mid-palate (redelijk) en in de afdronk (goed). (5,1)
Portillo Sauvignon Blanc 2016 is een Sauvignon Blanc zoals een Sauvignon Blanc naar mijn mening moet zijn: fris, fruitig, buxus en een bepaalde zuurgraad. Speciaal? Nee, maar wel goed gemaakt en prijswaardig.

Ik geef deze Portillo Sauvignon Blanc 2016 een totaal van 13,0 punten, {76PP} en *½*, omdat het een heerlijke niet al te complexe zomerwijn is die voldoet aan de verwachtingen. Drinken kunt u het nu al tot 2019. Leuke actie van de Wijnkring en veel succes met het winnen van de arrangementen (het zijn er 25 te geef, dus bestellen die flessen!)