Portillo Chardonnay 2017, DO Valle de Uco, Mendoza, Argentinië

Portillo Chardonnay 2017, DO Valle de Uco, Mendoza, ArgentiniëEr worden in Argentinië ook ‘normalere’ wijnen gemaakt , zoals deze Portillo Chardonnay 2017.

Hebben we laatst uit dezelfde vallei een TOPPERTJE van Salentein mogen proeven (KLIK HIER), nu is het de beurt aan een wijn die wat meer in de prijsklasse van de gemiddelde Nederlander ligt.

Vriendelijk voor uw beurs

Misschien kan u zich nog herinneren dat we van deze serie Portillo ook de Sauvignon Blanc hebben mogen proeven. Een prima wijn (KLIK HIER) en dus zou de Chardonnay-versie ook wel eens goed uit de proeftest kunnen komen…

Wat in ieder geval erg leuk is, is de prijs! Normaal klopt deze wijn u € 8,95 uit de beurs, maar nu het in de AANBIEDING is krijgt u TWEE EURO KORTING per fles! Per saldo kost deze Portillo Chardonnay 2017 u € 6,95 en als u er direct zes tegelijk koopt dan bent u NOG GOEDKOPER uit!

En waar kunt u deze wijn dan kopen? Bij de WIJNKRING natuurlijk!

Portillo Chardonnay 2017 die een alcoholpercentage heeft van 13,5% zal het overigens goed doen bij pasta’s met zalm en kip!

Portillo Chardonnay 2017

De kleur van deze Portillo Chardonnay 2017 is bleekgeel over de tong met een mooie bleekgele/lichtgroene gouden fonkeling. Helder en zuiver.
In de neus komt het exotische- en witfruit je al tegemoet. Portillo Chardonnay 2017 laat appel, peer en perzikfruit zien. Zoetige en een vriendelijke begroeting. Rond en zacht. De neus spat naar je toe, maar bouwt zich daarna weer snel af.
Op de tong komen dezelfde fruitindrukken ook naar voren: appel, peer en perzik. Portillo Chardonnay 2017 heeft zachte zuren en is redelijk in balans. Redelijk in de diepte en breedte en op de mid-palate. Ook de afdronk is redelijk tot goed.
Portillo Chardonnay 2017 is een prettige wijn, open en vriendelijke Chardonnay die voldoende fruit en zuur heeft om het leven aangenaam te maken. Geen hoogvlieger, maar zeker een wijn waar je elke dag van kan genieten.

Portillo Chardonnay 2017 laat zien dat ook goedkopere Argentijnse wijnen prima te drinken zijn. Open en vriendelijk met een spetterende neus. Een vriendinnetje… 13,6 punten, 78+PP en `*½* krijgt zij daarom van mij en u kunt de wijn direct nuttigen tot 2018.

Blader nog even door het onderstaand Magazine, want wellicht staat de wijn van uw dromen er in!