Poort van Winterswijk Wit 2017, een mooie portachtige wijn uit de Achterhoek

Ja, een heuse witte portachtige wijn uit Nederland! Om precies te zijn van Wijngaard Hesselink uit de Achterhoek.

Er is tegenwoordig veel mogelijk met de wijnbouw in Nederland. Dus ook het maken van een versterkte wijn die lijkt op een witte port. Als ik dit soort “experimenten” van iemand verwacht, dan is het wel van wijnmaker Gerhard Ensing van Wijngaard Hesselink. Bij Gerhard is het assortiment omvangrijk. Hij produceert een groot aantal verschillende wijnen om op die manier aan ieder smaaktype op het gebied van wijn te voldoen.

Poort van Winterswijk is gemaakt van de Solaris druif. Een ras wat uitstekend geschikt is voor het maken van dessertwijnen. Denk maar eens aan de Strowijn van Wijngaard Hesselink, een succes!
Poort van Winterswijk is een versterkte wijn met 19 procent alcohol. De wijn is gebotteld in een flesje van 500 ml en dit flesje wordt afgesloten door middel van een dopkurk.

De jaargang 2017 van Poort van Winterswijk is niet meer verkrijgbaar, maar 2019 is wel voorradig. Een flesje van deze bijzondere wijn kost u 20 euro.

Poort van Winterswijk Wit 2017

Een heldere, strogele kleur met een gemiddelde intensiteit. Vette tranen hangen in het glas.
Mooie neus die ondanks de zoete aroma’s een fijne frisheid bezit. Blanke rozijnen, honing en iets eucalypthus. Een breed spectrum aan fruitaroma’s: gele appel, peer, rijpe ananas en meloen.
Rond en licht vettig in de mond. Smaken van walnoot, anijs, rabarber, mint en een wit pepertje. Die laatste geeft een licht kruidige touch. De fruitaroma’s komen goed terug in de smaak. De zuren geven de wijn een zeer subtiele frisse smaak en dat maakt deze medium zoete wijn wat slank van karakter.

Ja, een geslaagde wijn! Prachtige witte portachtige wijn van Nederlandse bodem. Geen mollig en overmatig zoet smaakpalet, maar vol en toch slank.

Een prima score voor deze fraaie witte Poort van Winterswijk: 16 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *