Pontificis 2019, een geslaagde blend van Chardonnay en Viognier

Deze Pontificis komt uit het Zuid-Franse Pays D’Oc. Een rijpe, ronde witte wijn die het prima doet in de zomer.

Laurent Delaunay is het “brein” achter de merkwijn Pontificis. Het echtpaar Delaunay is eigenaar van het bedrijf achter deze wijn: Badet Clément & Co, een domein in de Bourgogne. Deze producent werkt samen met verschillende wijndomeinen in de Bourgogne, Rhône en Languedoc. Als een soort “flying winemakers” voorzien zij wijndomeinen van adviezen en houden ze toezicht op het proces van wijnmaken.

Pontificis is een blend van de druivenrassen Chardonnay en Viognier. De verhoudingen zijn mij niet bekend. Tijdens de vinificatie is de batonnage techniek toegepast om de wijn wat meer volume en romigheid te geven. De wijn heeft een rijping ondergaan op kleine eikenhouten vaten. Het alcoholpercentage is 13,5 procent.

Pontificis Chardonnay Viognier 2019

Helder en licht strogeel van kleur met een intensiteit die iets onder het gemiddelde ligt.
In de neus fruitaroma’s van perzik en nectarines. Florale geuren van jasmijn en lentebloesem. Iets rinzig. Frisheid zit er wel in, maar de geuren zijn wat vluchtig.
In de eerste aanzet soepel, rond, fluwelig en sappig. Rijp tropisch fruit (meloen), gele confiture en honing. Zachte zuren en een nootachtig bittertje. Een fijne kruidigheid, wat goed combineert met de licht zoete smaak van het rijpe fruit. Geen vettig mondgevoel. De wijn is prima in balans.

Deze Pontificis is een ronde, gulle wijn. Toegankelijk en vriendelijk van smaak. Een prettige doordrinker voor lange zomeravonden.

Een prima score voor de witte Pontificis: 14,6 punten.

Pontificis is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles van deze wijn kost u € 8,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *