Pol Roger 2006, Champagne Rosé, Extra Cuvée de reserve, Frankrijk

Extra cuvee de reserve, champagne, pol roger, rosé 2006Je hebt champagne en je hebt millésime, maar wat is het verschil?

De champagne die jij koopt in de winkel ligt normaal tussen de 30 en 40 euro. Dit zijn champagnes die worden geblend uit verschillende jaargangen om een zo’n constante kwaliteit te behouden. Dit is makkelijker voor de consument en interessanter voor de wijnmaker.

In de Champagne worden ook andere champagnes gemaakt. Champagnes van hoge kwaliteit en alleen in topjaren. Uitzonderlijke jaargangen die hoge kwaliteit druiven met zich meebrengen.

Pinot Noir

Deze champagne op de proeftafel is een uitzonderlijk goede champagne uit een topjaar en ook nog eens gemaakt van de pinot noir, de blauwe druif in het champagnegebied. Zachtjes persen en de schilletjes snel verwijderen, dan krijg je een rosé champagne.

Te koop bij de http://www.wijnkring.nl voor € 59,95 en dat is met € 10,– korting. Snel erbij zijn, want de actie duurt niet lang.

 

Geproefd
Pol Roger 2006, Champagne Rosé, Extra Cuvée de reserve, Frankrijk

Kleur: heldere en krachtige roze/oranje kleur. In de rand donker oranje / 2,8

Neus: fijn droog fruit met groene appel, framboos en aardbei. Subtiel met lengte en complexiteit / 4,1

Smaak: groene appel met aardbei en framboos. Droog met kalk mineralen. Droog rood fruit met een goede body en mooie grapefruit zuren. De afdronk is zeer vol met mineralen (zout en kalk) met een droge frambozen/aardbei hint / 7,9

Conclusie: mooi complex, droog rood fruit met groene appel en mooie zuren. Een zachte mousse en fijne mineralen. Lengte, complexiteit en vol / 2,4

XXX ½ ster / totaal 17,4 puntenMartin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!