Poggio Le Volpi Donnaluce 2014, IGP Lazio, Italië

Poggio Le Volpi

Een schitterende witte wijn uit de regio Lazio.

Lazio is grofweg de regio rondom de hoofdstad Rome in Midden-Italië. De wijngaarden voor deze wijn van Poggio Le Volpi zijn gelegen in Monteporzio Catone.

De Donnaluce bestaat uit een een blend van drie druivenrassen, waarvan het belangrijkste deel bestaat uit twee typisch Italiaanse rassen: 60 procent uit Malvasia del Lazio en 30 procent uit Greco. Het restant bestaat voor 10 procent uit de welbekende Chardonnay. In de kelders van Poggio Le Volpi krijgt de wijn een traditionele houtrijping op eikenhouten vaten.

Verkoper van de Donnaluce is de Wijnkring.nl. De normale prijs staat op € 17,25 maar let op! Op dit moment in de aanbieding bij de Wijnkring.nl voor € 13,95!

Degustazione!

Poggio Le Volpi Donnaluce 2014

Prachtig heldere goudgele kleur. Fonkelend. Mooie hangende tranen in het glas.
Een goed openende neus. Het fruit van perzik, banaan en ananas stuift je tegemoet! Iets buxus. Heel plezierig en complex.
Rond en vol in de mond. Iets filmend. Een fijn amandelbittertje. Boordevol rijp fruit van peer, perzik en nectarines. Ook wat rozijnen. Een tikje citroen maakt het af. Frisse, stevige zuren geven de wijn een lekkere bite, in combinatie met een mooi zoetje.
Een rijke, weelderige kwaliteitswijn. Toegankelijk en groots, met een prachtige zoet-zuur balans.
Een dikke bronzen medaille waard!

Totaal 16,5 punten. Drinken nu tot 2019.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!