Poggio di Bortolone Addamanera 2013, IGT Terre Siciliane, Italië

Poggio di Bortolone

Een mooie wijn uit Sicilië, ditmaal niet gemaakt uit inheemse druivenrassen.

Deze wijn is namelijk een blend van de mondiale druivenrassen Syrah (70 procent) en Cabernet Sauvignon (30 procent). Afkomstig van de rode zandgronden op de heuvels van Iblea, provincie Ragusa in het zuidoosten van Sicilië.
De opvoeding heeft plaatsgevonden in stalen containers voor 18 maanden en 4 maanden rijping op de fles. Alcoholpercentage is 14 procent.

Het wijnhuis Poggio di Bortolone is in de achttiende eeuw opricht door de familie Cosenza en is generatie op generatie doorgeven van vader op zoon. Nu zwaait oenoloog Pierluigi Cosenza de scepter. Een enthousiaste wijnmaker die duidelijk zijn stempel drukt op de vinificatie en met nieuwe methodes en ideeën Poggio di Bortolone naar een hoog niveau heeft gebracht.
Op de foto zie je links Pierluigi en rechts Gianfranco van Vinilicious.

Addamanera

Vinilicious is de verkoper van de wijnen van Poggio di Bortolone en andere prachtige (biologische en biodynamische) wijnen en olijfoliën uit Sicilië.
Deze Addamanera kost u € 16,25 en dan heeft u een prachtige wijn, zoals u hieronder kunt lezen!

Poggio di Bortolone Addamanera 2013

Een geconcentreerde dieprode kleur, vol in de rand.
Een neus vol donker bessenfruit. Bosgrond, zwarte aarde en iets zuivel. Redelijk open.
Vol in de eerste aanzet. Peper, zwarte bessen en bramenfruit. Kruidigheid, laurier en zoethout. Intens en breed van smaak met mooie frisse zuren. Niet log. Sappig en mals met een goed balans.
Een geconcentreerde wijn van dik en donker fruit. Je proeft de zon. Weer een kwaliteitswijn uit Sicilië en een medaille waard!

Totaal 16,6 punten. Drinken nu tot 2021.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!