Poderi Dei Colli Offida Pecorino 2013, DOCG, Le Marche, Italië

Poderi Dei Colli Pecorino

Wijn uit de Pecorino druif is niet zo bekend onder het grote publiek en dat is jammer. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

Onlangs is de BiologischeWijnwinkel.nl, dé webshop voor biologische en biodynamische wijnen, begonnen met het importeren van de wijnen van Poderi dei Colli uit de Marche, Italië. De witte wijnen van Poderi dei Colli zijn opvallend fris en ronduit stuivend. Ze worden gemaakt van lokale druivenrassen als Pecorino en Passarina.

Poderi dei Colli - wijnenR
“Dat zijn druivenrassen die hier niet zo bekend zijn, maar die daar al decennia lang in de wijngaard staan”, vertelt importeur Frank Rozendaal. “De Pecorino schijnt zo te heten omdat de schapen graag aan de blaadjes van deze druiven mogen knabbelen. Het is mooi dat ik deze ‘vergeten druiven’ nu naar Nederland kan halen. Het is weer eens wat anders dan die geijkte Chardonnay of Sauvignon Blanc en een ware sensatie voor de echte wijnliefhebber.”

De Pecorino van Poderi Dei Colli staat thans op de proeftafel. De wijngaarden, gelegen in het productiegebied Montalto, liggen op een hoogte van 430 meter. Om de frisheid te bewaren is het hele vinificatieproces gekoeld. Dat begint in de wijngaard en eindigt in de volledig nieuw gebouwde Cantina. Er worden geen dierlijke bestanddelen gebruikt om de wijnen te klaren en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van sulfiet.
Deze biologisch geproduceerde wijn heeft 13 procent alcohol.
Voor de introductieaanbieding bij de BiologischeWijnwinkel, klik HIER.

We gaan ‘m proeven: degustazione!

Poderi Dei Colli Offida Pecorino 2013

Helder van kleur. Vol geel-goud, fraai en fonkelend (2,6).
Het fruit van perzik en gele pruimen in de neus. Iets rozijnen en bloemenhoning. Fris en redelijk open (3,4).
Vol in de mond. Een fijn bittertje van amandelen. Tropisch fruit van meloen en mango. Ook wat peer. Filmend en licht vettig. Prettig aanwezige en frisse zuren, mals en sappig van body. Rond en breed van smaak (6,6).
Een uitgebalanceerde, rijke en volle wijn. Mooi glas om van te genieten!(2,3).

Totaal 14,9 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!