Podere di San Bruno 2018, toegankelijke Barolo uit de supermarkt

Een Barolo aangetroffen in de schappen van een supermarkt. Altijd interessant om eens te proberen.

Barolo staat bekend als de “Koning der Wijnen”. Maar de ene koning is de andere niet, er zijn nogal wat verschillen in prijs en kwaliteit. Deze Barolo, verkrijgbaar bij supermarktketen Plus, is zo ongeveer wel de laagste prijs waarvoor je een Barolo kunt bemachtigen. De huidige prijs van deze fles is € 15,99 en dat is voor een supermarktwijn de top qua prijssegment.

Eerder heb ik de 2016 geproefd en die wijn viel mij (eerlijk is eerlijk) absoluut niet tegen. Nu heb ik de 2018 in mijn glas. Volgens de website van de Plus is deze Barolo afkomstig van Cantina Terre del Barolo, gelegen in Castiglione Falletto. Deze coöperatie bestaat uit 300 leden met een totale wijngaardoppervlakte van 600 hectare in de 11 Barolo producerende dorpen.

Podere di San Bruno 2018 Barolo

Elke keer is het weer fascinerend, die kleur van wijn gemaakt uit de Nebbiolo druif: tomaat/robijnrood met een intensiteit van 2 uit 5 en in de rand een ontwikkelde bruinrode kleur.
In de neus zoete kersen en rijpe zwarte bessen. Het zoete rode fruit overheerst. Natte zwarte aarde en likeurbonbons. Iets oxidatief. De aroma’s zijn open en gul.
Rond, sappig en soepel in de mond. Natuurlijk zijn de Nebbiolo-zuren aanwezig, maar duidelijk op de achtergrond. Tannine die de wijn licht droog doen smaken. Gekonfijt rood fruit. Wat bittere chocolade, vanille en koffie.

Een toegankelijke Barolo. Helemaal niet onaangenaam, dit is gewoon een prettig glas. Duidelijk “commercieel” geproduceerd, voor een breed publiek die kennis wil maken met een vriendelijke Barolo voor een aantrekkelijke prijs.

Score voor de Barolo van Podere di San Bruno 2018: 15,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *