Podere di San Bruno 2016, een soepele Barolo uit de supermarkt

Barolo’s zijn er in vele kwaliteits- en prijsklassen. Ik proef er één die te vinden is in het schap van een supermarkt. Hoe pakt dat uit?

Om precies te zijn is deze wijn te vinden bij supermarktketen Plus en wel voor de prijs van € 12,99. Jaargang 2016 zie ik overigens niet meer in de schappen liggen, thans is de 2018 in omloop.

Volgens de website van de Plus is deze Barolo afkomstig van Terre del Barolo, gelegen in Castiglione Falletto. Deze coöperatie bestaat uit 300 leden met een totale wijngaardoppervlakte van 600 hectare in de 11 Barolo producerende dorpen.

Zoals gezegd, Barolo, de “Koning der Wijnen”, is te vinden in uiteenlopende kwaliteiten en prijsklassen. Voor een supermarktwijn is deze prijsklasse de bovenkant, voor een Barolo is dit qua prijs de onderkant. Dus ik stel mijn verwachtingspatroon niet al te hoog in. Ik ben benieuwd wat deze wijn te bieden heeft…

Podere di San Bruno 2016 Barolo

Vrij diep robijnrood in het glas. In de rand bruinrood uitwaaierend.
Een open neus met fruitaroma’s van zoete zwarte kersen en rijpe blauwe bessen. Vanille, chocolade, tabak en confituur. Elegant en aantrekkelijk.
Flinke tannines op de tong, wat zanderig-drogend. Vrij vol met de typerende flinke Nebbiolo-zuren. Laurierdrop, salmiak, iets cacao en zoute karamel. Donkere pruimen en bramen. Wat compact in het smaakpalet, maar over het geheel is er soepelheid. De wijn gaat zeker niet tegenstaan. Mist wat lengte in de smaak, maar dat is slechts een klein minpuntje.

Ondanks het vrij hoge tannine en zuurgehalte, wat “Barolo-eigen” is, is dit een relatief soepele en toegankelijke Barolo, die gewoon een goede en degelijke indruk achterlaat. Voor deze “bescheiden” prijs heeft u een redelijke “Koning der Wijnen” in het glas.

Score voor de Podere di San Bruno 2016 Barolo: 15,6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *