De zomer en een Prosecco, ik vind het een mooie combi! We proeven er eentje uit de regio Veneto.
De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Het domein beslaat zo’n 58 hectaren en daarnaast werkt de familie nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.
Deze Prosecco heeft 11 procent alcohol en bevat geen toegevoegde sulfieten.
De verkoopprijs ligt op € 8,95.
Voor meer informatie over verkooppunten: coenecoop.com
Pizzolato Prosecco 2013
Heldere kleur, licht goudgeel met een hele fijne mousse.
In de neus gele appel, wat broodgist en een beetje buxus. Wel wat gesloten.
Op de tong licht droog met fijne, opwekkende zuren. Fruit van ananas, limoen en wat appel. Redelijk zacht en soepel van body. Rond en delicaat, licht tintelend.
Dit is een ongecompliceerde zomerwijn. Goed in balans.
Totaal 12,1 punten. Nu drinken.