Piqueras

Piqueras White Label 2023, fijne wijn voor een scherpe prijs

Een prima wijn voor alledag, deze witte Piqueras uit het Spaanse Almansa.

Bodegas Piqueras ligt in de wijnstreek Almansa in de Spaanse regio Castilla-La Mancha. Dit familiebedrijf werd in 1915 opgericht door de familie Piqueras en wordt nu geleid door oenoloog Juan Pablo Bonete Piqueras en zijn broer Angel. In 2017 kwam Juan Pablo Cantos Serrano het Piqueras-team versterken. Een man met een indrukwekkende staat van dienst. Na zijn opleiding biologie en oenologie deed hij onder meer ervaring op bij grote namen als Vega Sicilia, Bodegas Barahonda in Yecla en Villa Maria Estate in Nieuw-Zeeland. 

De wijnstreek D.O. Almansa ligt op zo’n 100 kilometer van de Middellandse Zee, in het uiterste oosten van Castilla-La Mancha, de enorme hoogvlakte in het hart van Spanje. Hier heerst een droog, continentaal klimaat. Het is bij uitstek een gebied voor rode wijn. De inheemse druiven Monastrell en Garnacha Tintorera voeren hier de boventoon.

Maar er worden ook witte druiven verbouwd. De druiven voor deze White Label komen van wijngaarden die liggen op een hoogte van 700 tot 800 meter en zijn biologisch gecertificeerd. De verhouding in deze blend is 60 procent Verdejo en 40 procent Sauvignon Blanc. De wijn rijpt na de vinificatie 4 tot 6 maanden op de gisten in de fles.

Piqueras White Label 2023

In het glas helder en bleekgeel met lichtgroene reflecties.
Aroma’s van perzik, rijp peer, gele appels en citrusfruit. Ook wat natte steen. De neus is wat vluchtig.
Fris en rond op de tong met een romig randje. Vrij vol van smaak door de rijping op de gistcellen, maar niet mollig. Veel geel fruit wat ik in de neus al aantrof. Iets gele grapefruit. Fijne zuren die de smaak een extra bite geven. De wijn is mooi in balans.

Score voor de White Label 2023 van Piqueras: 13,8 punten.  

Deze witte wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De prijs is € 7,65.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *