Pinot Blanc van de Hema uit Wachau

De wijnen van de Hema mogen er zijn. Als voorbeeld heb ik hier de Pinot Blanc van de Hema uit Wachau. Deze wijn laat zien dat dit concern mooie wijnen kan combineren met een goede prijs.

Ja, de Hema heeft een aantal mooie wijnen in het assortiment die er mogen zijn. Deze Pinot Blanc is hier het bewijs van. Deze wijn is te koop bij de Hema voor € 7,25 in de winkels of op de website van de Hema op https://www.hema.nl/eten-drinken/wijn/witte-wijn/domane-wachau-pinot-blanc-–-075-l-17376598.html

Geproefd:
Pinot Blanc van de Hema uit Wachau

De kleur van de Pinot Blanc heeft een lichtgele kleur met een lichtgroene zweem. In de rand is de kleur licht goud met een groene zweem. De neus van deze Hema wijn is bijzonder fris voor een Pinot Blanc. Mooie zuren omhelzen het rijpe fruit en daarnaast haal ik er nog zoute mineralen uit met gele en groene appel.
De smaak is best vol met veel fruittonen van tropisch fruit, perzik, groene appel, citrus en gele appel. Ook in de smaak zitten mooie mineralen die zorgen voor complexiteit. Naast de mineralen vind ik als secundaire tonen nog wat amandel en een vleugje aromatische kruidigheid.

Mijn eindconclusie over deze Pinot Blanc:
De Wachau Pinot Blanc is een lekkere frisse wijn met een medium complexiteit. Heerlijk in de neus en in de mond met een mooie afdronk en dat maakt deze wijn zo goed doordrinkbaar. De frisse mineralen omlijsten het rijpe fruit heel mooi. Deze Pinot Blanc van de Hema zorgt voor een vrolijke middag.

De Wachau Pinot Blanc krijgt 14,3 punten

hemanederland #pitch.pr #hemawijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *