Picus 2015, DOP Rosso Piceno, Italië

Picus 2015, DOP Rosso Piceno, ItaliëVan de eigenaar van Gastrovino.nl heb ik begrepen dat deze Picus 2015 een ware proeverijlieveling is onder de vele wijnliefhebbers.

Deze opmerking maakte mij natuurlijk benieuwd naar deze Italiaanse wijn uit de Marken, want als vele wijnliefhebbers haar in hun harten hebben ingesloten, dan moet er toch iets aan de hand zijn.

Kleine biologische wijnboeren verdienen respect

De Tufilla 2016 van hetzelfde wijnhuis (Simone Capecci) is al door mij geproefd (KLIK HIER) en kwam er niet onverdienstelijk uit, moet ik zeggen. Laten we eens kijken welke informatie op de website van Gastrovino.nl te vinden is over deze proeverijlieveling…

De Picus Rosso Piceno is gemaakt in een klein gebied van de provincie Ascoli Piceno met een eigen DOC. De Superiore versie van deze wijn rijpt minstens 12 maanden op eiken vaten. Rosso Piceno Superiore is voor tweederde gemaakt van de Montepulciano en voor een derde van de Sangiovese druif.

Een biologische wijn met een gedegen houtopvoeding en met een alcoholpercentage van 13,5 % van een toch speciale DOC, dat kan niet goedkoop zijn.

Maar € 12,45 hoef je af te rekenen voor een flesje van dit wijnvocht en dat is, voor wat ik er over lees, zeker een scherpe prijsTe koop bij Gastrovino.nl.

Als de kwaliteit ook nog eens op een hoog niveau zit, dan zou het wel eens in aanmerking kunnen komen voor een leuke medaille…

Laat de wijn voor zichzelf spreken…

Picus 2015

Picus 2015 heeft een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Mooie volle kleur. (3,0)
Picus 2015 heeft een zeer aantrekkelijke en zeer diepfruitige neus. Zeer mooi rond en zalvend. Donker fruit (bramen en zwarte bessen) met wat chocolade en houttonen. Kruidig en zeer smakelijk en verleidelijk. Ook wat boers. Mooi. Licht eucalyptus. De neus komt goed los. (4,2)
Op de tong is Picus 2015 ook erg mooi rond en is lichtjes droog en heerlijk fruitig. Meer rood fruit (rode bramen, rode bessen en framboos), kruidig en met genuanceerde houtopvoeding. Complex. Zachte zuren en volledig in balans. Mooi vol, goed op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is het prima gesteld. Een fruitige, volle en intense brede afdronk dat nog een licht bittertje in zich heeft (tannine). (7,0)
Gastrovino.nl vertelde mij dat deze Picus 2015 op de proeverijen een favoriet was. Nu ik de wijn geproefd heb moet ik zeggen dat we hier te maken hebben met een zeer mooie ronde smakelijke en verleidelijke wijn op een prima niveau en een prima prijs. Zeer koopwaardig. (2,4)

En hiermee scoort en verdient Picus 2015 een totaalscore van 16,6 zilveren medaille van wijngekken.nlpunten (88+PP en ***½*) en sleept een mooie ZILVEREN medaille binnen als we kijken naar de prijs en kwaliteitverhouding! Congrats Gastrovino.nl! Jullie hebben een toppertje in jullie assortiment!