Pico Cuadro Original 2016, DO Ribera del Duero, Spanje

Pico Cuadro Original 2016, DO Ribera del Duero, Spanje

Volgens mij kan je wel stellen dat de mooiste Spaanse wijnen uit Ribera del Duero komen en laat nu net deze Pico Cuadro Original 2016 daar vandaan komen!

Gemaakt van 100% Tempranillo van een op 800 m hoog gelegen wijngaard met 65 jaar oude stokken. 14 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten….

De fermentatie van de Tempranillodruiven heeft een aardig alcoholpercentage opgebracht van 13,5% en de wijn zelf is verkrijgbaar bij DE WIJNBEURS (KLIK op BANNER aan de rechterkant). ==>

‘Pico’ staat overigens voor de fameuze berg die naast het domein opdoemt. ‘Cuadro’ is de naam voor het vierkante raam van de bodega, van waaruit de toppunt van de berg goed zichtbaar is. Op het etiket is dit subtiel verbeeld door een driehoek in een vierkant: oftewel ‘Pico Cuadro’.

Normaal heeft deze wijn een prijs van € 19,99 en ik moet zeggen, dat is een flinke prijs voor deze wijn.

Maar, u boft! Als u deze wijn, die overigens fantastisch werk kan leveren bij bijvoorbeeld het Kerstmaal, NU BESTELT dan kunt u het kopen voor de belachelijke lage prijs van € 10,49; aan de prijs zal het dus niet liggen.

Laat de wijn spreken!

Pico Cuadro Original 2016

Pico Cuadro Original 2016 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. (2,9)
In de neus laat Pico Cuadro Original 2016 een combinatie zien van rijp donker bessenfruit, pruimen, wat leertonen, wat houttonen en ook wat stalluchten en drop. Wat menthol en ook wat lichte kruiden. De neus komt redelijk tot redelijk goed los. (4,0)
Op de tong licht droog en licht plakkerig van de tannine, maar wel soepel en vrij makkelijk drinkend. Ook hier wat boers (stal) en donkerrood bessen/licht pruimenfruit. Wat drop en een matige zuurgraad. Wat houttonen en licht menthol. Redelijk op de mid-palate en ook in de diepte en breedte is het redelijk tot redelijk goed. Een licht bitterfruitige goede afdronk. (6,3)
Een Spaanse wijn uit een topwijnstreek waar de druivenstokken al meer dan 65 jaar in de volle zon staan te groeien. Selectie en houtopvoeding geven een extra boost en overall is deze Pico Cuadro Original 2016 een prima wijn. (2,1)

De normale prijs van deze Pico Cuadro Original 2016 ligt op € 19,99 en dat is, in mijn ogen, best aan de prijs. Maar u boft! De wijn is in de aanbieding en de aanbiedingsprijs ligt op € 10,49 en dat is wel een hele goede en scherpe prijs voor deze wijn. Voor die prijs kan ik de wijn wel aanbevelen.

Een totaal van 15,3 punten

Nu gewoon te drinken, maar zeker nog jaren en jaren houdbaar.

#wijn #Tempranillo #proefrecensie #wine #Spanje #wijnbeurs #aanbieding #Ribera

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Een gedachte over “Pico Cuadro Original 2016, DO Ribera del Duero, Spanje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *