Piccini Memoro, een warme volbloedige rode wijn uit Italië

Piccini Memoro, een warme volbloedige rode wijn uit Italië

De Piccini Memoro is een Italiaanse rode wijn uit Italië die gemaakt wordt in de Chianti streek. Een wijn die gemaakt is met het hart, dan moet het wel snor zitten met deze rode Italiaanse wijn.

Een rode wijn die gemaakt is in de Chianti streek, maar ter gelegenheid van de 150-jarige verjaardag van de Italiaanse eenheidsstaat ontwikkelde de Toscaanse producent Piccini een speciale wijn die symbool staat voor de eenheid van het land.
De Italiaanse Memoro Rosso is een blend van vier verschillende druivenrassen uit vier verschillende delen van het land. Uit vier verschillende districten komen de druiven vandaan. 40% komt van de primitivo druif uit Puglia, 30% van de montepulciano druif uit de Abruzzen, 20% van de nero d’Avola druif van Sicilië en 10% van de merlot druif uit Veneto.

Jammer genoeg moest de wijn worden gedeclasseerd worden tot het laagste niveau voor wijn wat in Italië bestaat: namelijk een landwijn.

Deze rode Italiaanse Piccini Memoro is een wijn van Gall & Gall. Deze rode wijn kun je bestellen op https://www.gall.nl en soms ligt deze wijn ook in de winkels voor de prijs van € 7,99

Geproefd:
Piccini Memoro, een rode wijn uit Italië

Kleur: de kleur van deze rode Italiaanse wijn is warm rood en goed diep op de tong. In de rand iets licht uitlopend en roze met een oranje gloed / 2,8

Neus: de neus van de Piccini Memoro is best fruitig. Vers fruit van pruim en kers. Ook verraad de neus wat houtopvoeding op groot en oud hout. De neus heeft daarbij nog tonen van groene kruiden en zwarte peper. De neus is diep, goed vol, zacht, smeuïg en gul en komt ook nog eens goed los in het glas / 3,6

Smaak: in de smaak een en al zachte fruitigheid. Een fruitigheid van pruim en kers met een hint van houtopvoeding. Zacht, wat menthol en warm in de volle body.
In de afdronk is deze rode wijn uit Italië best lang / 6,3

Mijn eindoordeel over deze Piccini Memoro van Gall & Gall:
Deze Italiaanse rode wijn van Gall & Gall blinkt uit in zijn zachtheid. Een mooie zuurgraad streelt de zachte fruitigheid die omlijst wordt door een licht geurtje en smaakje van houtgebruik. Een heerlijke wijn met een goede body, medium complexiteit en een mooie afdronk voor bij een heerlijk diner / 2,0

Dus geef ik deze Piccini Memoro van Gall & Gall een totaal van 14,7 punten. Een mooie score

3 gedachten over “Piccini Memoro, een warme volbloedige rode wijn uit Italië”

  1. Dat de wijn gedeklasseerd wordt in Italië tot het laagste niveau van wijn, die er bestaat moet men zelf maar weten. Ik geniet er dubbel en dwars van.

  2. Inderdaad, een prima wijn aan een zachte prijs! Al menige vrienden en familie kunnen dit beamen. Genieten maar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *