Pfirmann Kalkmergel Riesling 2016, Pfalz, Duitsland

Pfirmann
Spatzuivere wijnen produceren, daar zijn ze bij Weingut Pfirmann in de Pfalz goed in.

Weingut Pfirmann is gelegen in Wollmesheim, vlakbij de stad Landau, in het zuidelijke gedeelte van de Pfalz. De gebroeders Jürgen en Stefan zwaaien de scepter over het Weingut. Het is dan ook een echt familiebedrijf. Er worden druiven verbouwd die in het gebied veel voorkomen: Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder en Spätburgunder. Ook de Chardonnay is, als buitenbeentje, vertegenwoordigd.

Er worden wijnen geproduceerd van verschillende niveaus, zowel Gutsweine, Terroirweine en Lagenweine.
De wijnen staan algemeen bekend om hun gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Deze Riesling uit de reeks “Terroirweine” heeft 12,5 procent alcohol. Ik heb deze aangeschaft bij een lokale supermarkt in de Pfalz voor de prijs van € 8,09.
De wijnen van Pfirmann zijn overigens bij enkele handelaren in Nederland verkrijgbaar. Deze Riesling is in ieder geval zeer de moeite waard!

Pfirmann Kalkmergel Riesling 2016

Een heldere en bleekgele kleur. Bij het inschenken tonen zich hele fijne belletjes.
Zuivere, strakke neus met het fruit van gele appels, kruisbes en wat citrusfruit. Verder impressies van buxus, natte steen en kalk. Ook nog een klein hintje van honing.
Licht tintelend en sprankelend op de tong. Fijne frisse zuren, wat limoen en pitfruit. Een klein maar streng bittertje. Sappig en mondreinigend. Van de afdronk word ik ook blij, deze is goed lang.

Pfirmann Kalkmergel Riesling 2016 is een zuivere, aromatische Riesling met een verfijnde smaak. Wederom een mooie wijn uit de Pfalz die veel biedt.

Score: 15,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.