Peyres Nobles 2016, AOP Corbières, Frankrijk

Peyres Nobles 2016, AOP Corbières, FrankrijkMijn eerste kennismaking met Peyres Nobles 2016 was er één van grote verbazing!

BAM, wat een KLEUR!!!??? Alsof er inkt in het glas zat; je had er makkelijk een hele roman van kunnen schrijven en die originele velletjes zouden zeker voor honderden jaren leesbaar blijven!

Een volle bak van 3 punten voor de kleur had deze wijn dus al binnen, maar wat nog veel belangrijker is: hoe zal de neus- en smaakpapillen het ervaren?

Deze wijn heeft een inktkleur!

De drie druivenrassen waar deze Peyres Nobles 2016 van geassembleerd is verklaren ook direct de intens donkere kleur. Tja, een Pinot Noir druifje zal deze donkerpaarse kleur nooit kunnen leveren. Dus wat leert men hieruit: kijk altijd eerst naar de kleur van de wijn om een indruk te krijgen wat voor een wijn dit zal zijn en dan vallen natuurlijk al heel veel wijnen af.

De Carignan-, Grenache– en de Syrahdruif hebben samen gezorgd voor een intens paarse kleur.

Peyres Nobles 2016 is verkrijgbaar bij Gastrovino.nl (HIER TE BESTELLEN) voor de zeer redelijke prijs van € 7,95. Overigens heeft deze intens paarse wijn een bescheiden alcoholpercentage van 13,5%.

We gaan proeven…

Peyres Nobles 2016

Peyres Nobles 2016 heeft een zeer jonge knalkleur. Zeer voldonkerrood/paars over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zwart; inkt. Topkleur.
In de neus van deze Peyres Nobles 2016 komen zeer jeugdige verse bramen en donker kersenfruit los. Romig en mollig. Ietsjes aan alcohol en wat groente. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Peyres Nobles 2016 lekker soepel, ietsjes droog en zeer fruitig. Donker rijp fruit van bramen en donkere kersen. Lekker rond en sappig. Licht kruidig. Redelijk in diepte/breedte en op de mid-palate. Lichtjes witte peper in de goede afdronk.
Naast het feit dat deze Peyres Nobles 2016 een topkleur heeft gaat het natuurlijk om de neus en vooral om de smaak. Ook hier zal u niet teleurgesteld worden, want Peyres Nobles 2016 is een allemansvriend. Vriendelijk, lief, attent en over alles kan het meepraten. Geen ‘diepe’ gesprekken, maar wel altijd een goede conversatie. Voor iedereen dus!

Deze rode Corbièreswijn krijgt van mij een totaal van 14,4 punten, 81-PP en **, omdat het gewoon een prima wijn is voor een redelijke prijs. Prijswaardig. Nu lekker te drinken (iets koelen) en houdbaar tot zeker 2020.