Pedra Cancella Branco 2022; een hartenbreker.

Pedra Cancella Branco 2022 is een Portugese witte wijn uit de wijnstreek Dão (DOC).

Helaas krijgen we niet zoveel Portugese wijnen toegestuurd om te proeven en dan is het altijd weer leuk om een dergelijke wijn op de proeftafel te hebben. Dank daarvoor ALENTEJOWIJNEN.NL! 

Verschillende generaties hebben zich altijd ingezet voor de 75 hectare wijngaard. De wijngaarden liggen tussen Viseu, Nelas en Mangualde en 19 hectare is meer dan 50 jaar oud. De arme bodem bestaat uit graniet en grof zand. De druivenrassen Encruzado, Cencella Branco en Malvasia-Fina groeien er best op!


Lees verder na de advertentie exaro

Deze verfrissende witte wijn kan u bestellen bij alentejowijnen.nl voor de prijs van € 11,45 en als u een beetje geluk hebt dan kan het nog in de aanbieding zijn!

12% aan alcohol en…we gaan de wijn proeven!

Pedra Cancella Branco 2022

Pedra Cancella 2022 heeft een vrij bleke kleur. Een strakke klare en loepzuivere kleur. Witgouden fonkeling met een licht groene zweem in de rand. Kraakhelder. (2,8)
In de neus laat deze Dão ruim wit fruit zien. Wat appel en citrus tonen. Neus komt nog niet zo goed los en blijft dus wat gesloten. (3,3)
Op de tong komt Pedra Cancella 2022 over als een lekker fruitige wijn met wat citrus. Nadere aanschouwing geeft mij appel, perzik en wat lychee. Lekker rond, zacht en wat sappig. De zuren zijn matig aanwezig. De afdronk is breed genoeg en heeft voldoende body. Er zit ook een heel  licht (amandel?)bittertje in de afdronk, wat de wijn iets meer spanning geeft. (6,0)

Pedra Cancella 2022 is een fijne witte wijn uit Portugal die weer eens wat anders is dan de eeuwige Chardonnaywijn. Niet dat daar iets mis mee zou zijn, maar de combinatie van de andere druivenrassen doet je wijnhart opengaan. Verandering van spijs doet eten en dat geldt eveneens voor het proeven van wijn. Deze Dão is niet echt opvallend, maar kan een prima begeleider zijn bij diverse lichte gerechten, of om zo lekker van te genieten. (2,4)

Pedra Cancella 2022 verdient van mij een totaal van 14,5 punten.

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *