Paul Schneider Riesling Vieilles Vignes 2018, rijk en weelderig wit

Riesling uit de Elzas heeft een iets ander karakter dan uit de Duitse wijngebieden. Deze wijn van Paul Schneider is er één om echt van te genieten.

In het hart van het historische centrum van het toeristische plaatsje Eguisheim vind je het wijnhuis van Paul Schneider. Het is gehuisvest in een prachtig oud vakwerkhuis uit 1663. Paul Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden op verschillende locaties, waaronder de Grand Cru wijngaarden Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Men combineert traditie met moderne techniek bij het wijnmaken. Er worden wijnen gemaakt van verschillende druivenrassen, zoals Pinot Gris, Pinot Blanc. Gewürztraminer, Riesling, Muscat en Pinot Noir. Bij Paul Schneider proberen ze zo zuiver mogelijk te werken. Zo worden er (behalve wat sulfiet) geen toevoegingen en geen dierlijke producten gebruikt om de wijn te klaren.  De spontane vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS-tanks en voor de houtrijping maakt men gebruik van 100 jaar oude grote eikenhouten vaten.

Deze Riesling Vieillles Vignes uit het prachtige oogstjaar 2018 komt van stokken die ruim 45 jaar oud zijn. De druiven zijn handgeplukt. Alcoholgehalte is 12,5 procent.

Paul Schneider Riesling Vieilles Vignes 2018 

De kleur is helder en strogeel met een gemiddelde intensiteit.
Fraaie neus met fruitaroma’s van ananas, nectarines en iets muskaat. En, ruik ik daar wat goût de pétrol? Jazeker. Ik vind het niet hinderlijk, integendeel zelfs. Het voegt een mooi aroma toe.
Rond en sappig in de mond met mooi verweven zuren en fijne citrus bitters. Prachtig in balans. Rijpe gele pruimen (mirabelle), lychee, gele appel en gele grapefruit. Een vleugje appelstroop. De afdronk doet je lang nagenieten.

Een vrij ranke en verfijnde Riesling van Paul Schneider. Zoals gesteld aan het begin van mijn betoog, wijn van Riesling uit de Elzas heeft een iets ander karakter dan uit de Duitse wijngebieden. Wat minder strak in de zuren en wat molliger, meer weelderig in het smaakpalet. Slimme keuze!

Een sterke score voor deze Riesling Vieilles Vignes van deze uitstekende producent: 15,7 punten.

Domaine Alsace is sinds 2012 de importeur en verkoper van kwaliteitswijn uit de Elzas. Jurgen en Erwin van der Sloot werken alleen samen met kleine, onafhankelijke wijnproducenten. De wijnen uit het assortiment van Domaine Alsace behalen regelmatig hoge beoordelingen van vakbladen, wijngidsen én op onze site! Deze Riesling VV kunt u bemachtigen voor de prijs van € 13,95.
Klikt u maar eens op de banner van Domaine Alsace aan de linkerzijde van onze website en maak kennis met het mooie assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *