Paul Schneider Pinot Noir Rosé 2017, AOP Alsace, Frankrijk

Paul Schneider Rosé
De “edele” druif Pinot Noir is verwerkt in deze fraaie rosé van Paul Schneider uit de Elzas.

Het wijnhuis van Paul Schneider is gevestigd in het prachtige wijndorp Eguisheim. De vinificatie van de wijn gebeurt ook in het dorp zelf. Ze bezitten 14 hectare aan wijngaarden, onder andere op Grand Cru locaties als Eichberg, Steinert en Pfersigberg. De druiven worden met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. Er vindt een spontane vergisting plaats in RVS-tanks. Een aantal wijnen krijgt houtrijping op grote eikenhouten vaten. Men probeert zo biologisch mogelijk te werken. Zo worden er geen andere toevoegingen of dierlijke producten gebruikt en wordt het gebruik van sulfiet tot een minimum beperkt.

Paul Schneider rosé

Deze rosé van Paul Schneider is verkrijgbaar bij Domaine Alsace.
Domaine Alsace is dé specialist als u op zoek bent naar kwaliteitswijnen uit de Elzas. U heeft bij Jurgen en Erwin van der Sloot de keuze uit een breed assortiment Elzas wijnen, afkomstig van kleine wijnproducenten. De wijnen van Domaine Alsace hebben al meerdere malen onze proeftafel gepasseerd en we kunnen vaststellen dat het niveau van de wijnen hoog is. Daarnaast hebben de wijnen een gunstige prijs/kwaliteit verhouding, ook niet onbelangrijk.
Deze Pinot Noir rosé “Cuvée des trois Chateaux” van Paul Schneider komt in uw bezit voor de prijs van 11 euro.

Paul Schneider Pinot Noir Rosé 2017

Een fonkelend heldere, medium diepe rosé kleur. Bleek uitwaaierend in de rand.
De neus is fruitig en springt vrolijk je glas uit. Fruit van frambozen en aardbeien. Mooi zuiver. Wat zoet in de neus, maar niet van dat goedkope snoepjesachtige. Ook wat kruidig en een beetje geur van een herfstbos.
Een fris, tintelend en kruidig mondgevoel. Iets peper. Kalk, wat mineralen. Fraai delicaat rood fruit. Fijne, verfrissende crispy zuren maken het helemaal af. Sappig, breed en rijk.

Rosé zoals rosé moet zijn. Dit is een “gelaagde” en iets gespierde rosé. Het heeft complexiteit en een fijne zoet-zuur balans. Hier staat wat moois in je glas. Laat die zomer nog maar even voortduren, genieten!

Score: 15 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

Paul Scneider rosé

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #domainealsace #elzas #pinotnoir #rose