Paul Schneider Pinot Gris 2018, een wijn met grip en veel rijp fruit

Deze Pinot Gris uit de Elzas staat zijn mannetje. Een stevige wijn van producent Paul Schneider.

In het hart van het historische centrum van het toeristische plaatsje Eguisheim vind je het wijnhuis van Paul Schneider. Het is gehuisvest in een prachtig oud vakwerkhuis uit 1663. Paul Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden op verschillende locaties, waaronder de Grand Cru wijngaarden Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Men combineert traditie met moderne techniek bij het wijnmaken. Er worden wijnen gemaakt van verschillende druivenrassen, zoals Pinot Gris, Pinot Blanc. Gewürztraminer, Riesling, Muscat en Pinot Noir. Bij Paul Schneider proberen ze zo zuiver mogelijk te werken, zo worden er (behalve wat sulfiet) geen toevoegingen en geen dierlijke producten gebruit om de wijn te klaren.  De spontane vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde RVS-tanks en voor de houtrijping maakt men gebruik van 100 jaar oude grote eikenhouten vaten.

Ik proef de Pinot Gris uit het voortreffelijke oogstjaar 2018. De druiven zijn “manueel geoogst” en het alcoholpercentage is een stevige 14 procent.

Paul Schneider Pinot Gris 2018

Een heldere, licht strogele kleur. De kleurintensiteit waardeer ik op 2 uit 5.
De neus heeft een mix van fruitaroma’s en florale geuren. Ik ruik perzik, lychee en abrikoos, maar ook acacia en honing. Heel licht rokerig. Wel wat ingetogen, ook na enig walsen.
Iets mollig in de mond. Gekonfijt fruit, appelstroop, amandelspijs en anijs. Een pepertje maakt het spicy. Een volle smaak met een tikje alcoholische warmte in de afdronk.

Een Pinot Gris die best stevig en uitgesproken overkomt. Een wijn met grip, veel fruit en kruidigheid.

Score voor de Pinot Gris van Paul Schneider: 14,8 punten.

Deze Pinot Gris is verkrijgbaar bij de specialisten van de Elzas: Domaine Alsace. Voor € 13,75 wisselt een fles van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *