Paul Schneider Pinot Gris 2016, AOP Alsace, Frankrijk

Paul Schneider Pinot Gris
In het centrum van Eguisheim bevindt zich het schilderachtige wijnhuis van Paul Schneider.

Eigenlijk is bijna heel Eguisheim schilderachtig te noemen. Als u eens in de wijnregio Elzas bent, dan raad ik u zeker aan dit plaatsje te bezoeken. En zeker niet alleen om de wijn. Eguisheim is weliswaar een wijndorp, maar ook de vakwerkhuisjes zijn schitterend om te zien en de hele uitstraling van het dorp doet bijzonder gezellig aan.

De familie Schneider is al sinds 1663 actief in de wijnbouw. Men heeft 14 hectare aan wijngaarden in bezit. Hierin zitten ook enkele percelen op Grand Cru locaties, zoals Eichberg, Steinert en Pfersigberg.
Verschillende soorten druivenrassen zijn er aangeplant in de wijngaarden van Paul Schneider: Pinot Gris, Gewürztraminer, Riesling, Pinot Noir en Muscat. Het assortiment wijnen is dan ook vrij groot.

Paul Schneider Eguisheim

U kunt het assortiment wijnen van Paul Schneider en andere prachtige kwaliteitswijnen uit de Elzas vinden en bestellen bij de specialist van deze wijnregio: Domaine Alsace.
De “stuwende krachten” achter Domaine Alsace zijn Jurgen en Erwin van der Sloot, twee enthousiaste en gepassioneerde liefhebbers van wijnen uit de Elzas. Ze importeren de wijnen, afkomstig van kleinschalige wijnboeren, zelf.
Deze Paul Schneider Pinot Gris wisselt voor de prijs van € 12,95 van eigenaar.

Degustation!

Paul Schneider Pinot Gris 2016

De kleur is helder en licht strogeel. In de rand bleek uitlopend.
Een mooie zuivere en open neus. Tropisch fruit van meloen, banaan en peer. Ook de geur van honing. Het doet wat denken aan een bloemenweide. Best een brede en complexe neus.
Vol en iets tintelend op de tong. Veel aroma’s van zoet fruit, compote, kruiden en peper. Iets alcoholisch. Op de achtergrond fijne zuren. Een mooie zoet-zuur balans, die zorgt voor enige spanning. Nectar. Een warme en lange afdronk maakt dat deze wijn een feestje in je mond is!

Deze Pinot Gris is een krachtige, uitbundige wijn, die neigt naar halfzoet. Een intense geur en een aromatische smaak. Gekoeld drinken, dan komt deze wijn het best tot zijn recht.
Valt net buiten de medailles, maar dit is absoluut een aanrader!

Score: 15,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.

Paul Schneider Pinot Gris

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #domainealsace #pinotgris #alsace