Paul Schneider Gewürztraminer GC Eichberg 2013, AC Alsace GC, Frankrijk

Grand Cru Eichberg
De Gewürztraminer is een zeer succesvolle druif in de Elzas, zegt men. We proeven er eentje.

De druif geeft expressieve, aromatische wijnen met een uitgesproken karakter. Geen wijnen met het kenmerk “allemansvriend”.

Deze wijn van het huis Paul Scneider is afkomstig van de Grand Cru wijngaard Eichberg. De Grand Cru Eichberg is 58 hectare groot en ligt op een heuvel van 200 tot 340 meter hoog, tussen Eguisheim en Husseren-les-Chateaux. De bodem van de heuvel bestaat uit kiezels, mergel en kalk. Beschut door de uitlopers van de Vogezen, profiteert men hier van een warm en droog microklimaat.

Het wijnhuis van Paul Schneider bevindt zich in het centrum van het prachtige plaatsje Eguisheim. Het historische pand dat ooit eigendom was van het bisdom van Straatsburg, ziet er schitterend uit en is een bezoekje meer dan waard. Paul Schneider beschikt in totaal over 14 hectare aan wijngaarden waaronder een aantal prestigieuze Grand Cru’s.

De wijnen van Paul Schneider zijn verkrijgbaar bij Domain Alsace, een specialist op het gebied van kwaliteitswijnen uit de Elzas.

Paul Schneider Gewürztraminer GC Eichberg 2013

Een heldere, strogele kleur.
In de neus krenten, honing en rijp zoet tropisch fruit. Fris en bloemig, ook iets limoen.
Geconcentreerd zoet in de mond. Gekonfijt fruit, lychee, mango, meloen en peer. Een vleugje witte peper. Zacht en rond, iets mollig en bijna plakkerig. Vol van body met lichte zuren op de achtergrond.

Paul Schneider Gewürztraminer GC Eichberg 2013 is een wijn die rijk van smaak is en voorzien van veel finesse. Zou ook als een dessertwijn kunnen dienen. Gekoeld drinken, dan is deze wijn op zijn best!

Score: 14,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.