Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut Rosé, een fraaie feestelijke bubbel

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is deze rosé Crémant d’Alsace van Paul Schneider een uitstekende keuze.

Deze Crémant d’Alsace Brut Rosé is de eerste in een reeks van drie die ik voor u de komende tijd ga proeven. De komende feestdagen zijn traditioneel een periode waarin veel mousserende wijn wordt genuttigd en de keuze daarin is groot. Mousserende wijn uit de Elzas (Crémant d’Alsace) is vaak wat onderbelicht. Dat is niet terecht want er komen prachtige “bubbels” vandaan.

Over de producent Paul Schneider

In het hart van het historische centrum van het bekende plaatsje Eguisheim vind je het wijnhuis van Paul Schneider. Het is gehuisvest in een prachtig oud vakwerkhuis. Paul Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden op verschillende locaties, waaronder de Grand Cru wijngaarden Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Men combineert traditie met moderne techniek bij het wijnmaken. Er worden wijnen gemaakt van verschillende druivenrassen, zoals Pinot Gris, Pinot Blanc. Gewürztraminer, Riesling, Muscat en Pinot Noir.
De mousserende Brut Rosé, die nu op de proeftafel staat, is voor 100 procent gemaakt van laatstgenoemde druif, volgens de methode traditionelle.

Wilt u deze wijn of andere Crémants bekijken en/of bestellen, klik dan op de banner van Crémant d’Alsace aan de linkerzijde van onze website. U kunt deze wijn van Paul Schneider vinden bij de specialisten op dit gebied, Domaine Alsace, voor de prijs van € 14,95.

Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut Rosé

Zeer fijne belletjes (meestal een teken van kwaliteit) zichtbaar in de flute. Een lichte zalm rosé kleur, de intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor rosé.
De neus is fijn en elegant. Brioche, citrusfruit (limoen) en citroenschillen. Wat brooddeeg, rozijnen, verse bloemen en natte kalk. Zuiver, open en intens.
In de mond strak droog, zoutig, boordevol mineralen. Citroen, ananas, rode grapefruit en rode bessen. Prominente zuren die voor body zorgen. Rijk, vol en gelaagd van smaak. Een zeer precies gedoseerde mousse geeft een aangename bittere tinteling op de tong.

Absoluut een aanrader, deze fraaie Crémant d’Alsace. Strak en precies gemaakt, met heerlijke bitters. Een mooie “Brut” van uitstekende kwaliteit. Laat die feestdagen maar komen!

Deze Crémant d’Alsace van Paul Schneider scoort goed: 15,8 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #domainealsace #alsace #mousserend #cremantdalsace #pinotnoir