Paul Schneider Crémant D’Alsace Brut, mousserende wijn van hoge kwaliteit.

Cremant D'Alsace BrutCrémant uit de Elzas op de proeftafel. Producent Paul Schneider laat zien hoe het moet.

Het wijnhuis van producent Paul Schneider bevindt zich in het centrum van het schilderachtige plaatsje Eguisheim. Paul Schneider bezit in totaal zo’n 14 hectare aan wijngaarden, waaronder ook percelen op de Grand Cru Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Alle bekende druivenrassen zijn vertegenwoordigd in het assortiment (Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewürztraminer, Muscat en Pinot Noir.
Meerdere malen hebben wij wijnen van dit huis geproefd en wij zijn overtuigd van de hoge kwaliteit van wat men produceert.

Deze Crémant is gemaakt volgens de bekende méthode traditionnelle, zoals die ook in de Champagne wordt toegepast. De gebruikte druivenrassen zijn Chardonnay en Pinot Blanc.
De wijn heeft voor een periode van 18 maanden op eigen gist mogen rijpen, en dat is de complexiteit zeker ten goede gekomen. Het alcoholpercentage is 12,5 procent.

Verkoper van deze wijn (en andere kwaliteitswijnen uit de Elzas) is Domaine Alsace.
Een fles van deze heerlijke Crémant wisselt voor de prijs van € 12,95 van eigenaar.

Paul Schneider Cremant D'Alsace

Paul Schneider Crémant D’Alsace Brut

Helder en licht strogeel van kleur. Intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor witte wijn. Mooie, fijne belletjes zichtbaar in de flute.
Een prachtige open neus met veel diepgang. Ik vind de geuren bij een mousserende wijn vaak wat vervliegen, maar dat is hier zeker niet het geval. Gist, brooddeeg en mineraliteit. Fruit van gele appels, citrusfruit (limoen) en wat sinaasappel. Een tikje rokerig. Heel fraai.
In de mond vrij slank overkomend door de fijne, goed gedoseerde mousse. Toch is de wijn strakdroog en goed vol. Mooie, knisperende zuren die voor veel frisheid zorgen. Het fruit in de neus vind je ook terug op de tong: appel, ananas en gele grapefruit. Uitstekende balans en een plezierig bittertje in de afdronk.

Een geraffineerde, rijke Crémant, mede door de uitgebalanceerde mousse. Soepel en zeer plezierig wegdrinkend. Eén van de mooiste Crémants die ik heb mogen proeven. Chapeau!
Gelet op de prijs en de behaalde score is een zilveren medaille dan ook helemaal verdiend.

Score: 16,2 punten.

Deze top Crémant is nu prima op dronk.
Paul Scneider Cremant D'Alsace
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #domainealsace #cremant #alsace