Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk

Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk

 

Een killer voor goede champagne, dat zijn mousserende wijnen uit Limoux. Er is een Blanquette, maar ditmaal een Cremant de Limoux van Paul Mas.

In 1531 ontdekten de monniken van St. Hilaire – een paar kilometer van Limoux in het westelijke gedeelte van de Languedoc – de teelt van de gouden Mauzac druif (de zogenaamde “Blanquette”) natuurlijke mousserende wijn, de “Blanquette van Limoux”, wordt ook wel de oudste Brut ter wereld genoemd.
De Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk – is een methode traditionelle en wordt gemaakt volgens het principe van wijnmaken als in de Champage. Ditmaal proef ik de Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk – en dit is ook zo een wijn. Alleen is deze wijn niet gemaakt van het druivenras Mauzac, maar van Chardonnay, Chenin, Pinot Noir en Mauzac.

42 Gemeentes werden gedefinieerd als toegestaan wijngebied. Het alcoholpercentage moet minstens 11% bedragen voor de stille wijnen en 10% voor de mousserende wijnen. De opbrengst mag maximaal 50 hectoliter per hectare opleveren.

Op de kalkrijke bodems groeien de druivenranken voor deze Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk, ook zijn de wijngaarden varierend in hoogte en dat bevorderd de complexiteit.

Deze champagnekiller kan je kopen op http://www.wijnpakkettenonline.nl/paul-mas-prima-perla-brut voor de prijs van € 14,95. De wijn zit in een mooie en dikke solide champagnefles met een originele champagnekurk.

 

Geproefd
Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk

Kleur: heldere, bleke, strogele kleur / 2,7

Neus: de neus is heel zuiver en ik ruik gele en groene appels. Mooie gisttonen en brioche tonen. De neus is diep en medium vol / 3,9

Smaak: de Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk – heeft een zeer zachte en frisse bubbel met kalk-mineraal. Mooi fruit en heel zuiver. Ik proef gele en groene appel met een noten melange van hazelnoot en amandelen.
De smaak is complex met o.a. Nog wat brooddeeg en een geraffineerd zuurtje. De smaak is ook zeer zuiver. De Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk heeft een volle body en een brede afdronk / 7,9

 

Mijn conclusie over de Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk

dit is in mijn ogen een veel mooiere wijn dan menige Champagne, In ieder geval een chique uitstraling en een heel aantrekkelijke prijs. Voor € 14,95 koop jij geen Champagne, ook niet in de aanbieding. De Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk is geraffineerd, zeer zuiver met een enorme complexiteit. Het weelderige zuurtje met een bijpassend zoetje maken het compleet. Bovenal en zeer mooie mousse, omgeven door een prachtig kalk-mineraal in de wijn. Hier krijg ik een feeststemming van die nog uren zal duren… / 2,3

zilveren medaille van wijngekken.nl

Daarom geef ik deze champagnekiller 16,8 punten en XXX ½ ster. Een uitstekende score voor een wijn van € 14,95 en daardoor een Zilveren WijnGekkenmedaille

Paul Mas, Prima Perla, Cremant de Limoux, Brut, Frankrijk